Uutislistaukseen

Utajärven seurakunnan toiminta poikkeusoloissa

Seurakunnan normaali viikkotoiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin, joista sovitaan yhdessä perheiden ja omaisten kanssa. Tilaisuuksissa voi olla paikalla enintään 10 henkilöä lukuun ottamatta hautaan siunaamisia, joissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Väkimäärään ei lasketa toimitusten työntekijöitä (pappia, kanttoria ja suntiota).

Jumalanpalvelukset pidetään sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi. Kirkko on avoinna jumalanpalvelusten jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten.

Kirkkoherranvirasto on avoinna ma, ti ja to klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 0400 322 252. Kirkkoherran tavoittaa parhaiten numerosta 040 5445 132.

Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai sähköisesti seurakunnan kotisivuilta löytyvän linkin kautta.

Seurakunnan työntekijöihin voi ottaa yhteyttä puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Tiedot löytyvät mm. seurakunnan kotisivuilta.

Myös Kirkon Keskusteluapu tarjoaa sielunhoidollista apua ja tukea. Palveleva puhelin on avoinna joka ilta klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80 ja Palveleva chat ma-pe klo 12-20 osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi

Vaikka diakonian aamupuuron ruokailua ei voida järjestää, EU-ruokakasseja jaetaan sovitusti. Ruoka-avun tarvitsijoita pyydetään ottamaan yhteyttä diakonissaan p. 040 5445 206 tai heidi.laitinen@evl.fi tai kirkkoherranvirastoon.

Heikki Nissinen, kirkkoherra

 

24.3.2020 10.58