Utajärven seurakunnan diakoniatyö

Diakoniatyöntekijän vastaanotto ja kotikäyntityö

Diakoniatyöntekijän vastaanotolle tai kotikäynnille voi varata ajan soittamalla p. 040 544 5206, sähköpostilla etunimi.sukunimi@evl.fi tai käymällä kirkkoherranvirastossa. Diakoniatoimistoon on käynti kirkkoherranviraston pääsisäänkäynnistä. Keskustelut ovat aina luottamuksellisia.

Diakonia on kristilliseen rakkauteen perustuvaa palvelua.

Diakoniatyö auttaa erityisesti heitä, jotka jäävät yhteiskunnassa helposti ulkopuolelle ja joita muut tahot eivät auta. Apu voi olla henkistä, hengellistä tai taloudellista. Diakoniatyöntekijän kotikäynneillä lievennetään yksinäisyyttä ja ylläpidetään seurakuntayhteyttä.

Aamupuuro ja ruokajakelu

Diakonian aamupuuro ja ruokajakelu apua tarvitseville Hyvinvointitalon alakerrassa kahvila ”Kyöstin korvikkeessa” joka toinen perjantai klo 9-10. Yhteistyössä vapaaehtoisten, Utajärven kunnan, K-market Meiramin, Utajärven Salen ja Leipomon kanssa. Tarkemmat ajankohdat ilmoitetaan kirkollisissa ilmoituksissa.

Kehitysvammaistyö

Diakoniatyössä ihmisarvon puolustaminen, tasavertaisuus ja seurakuntayhteys ovat tärkeitä. Jokainen on tervetullut mukaan seurakuntaan sellaisena kuin on.  Kehitysvammaisten toimintakeskuksella pidetään hartauksia ja välillä toimintakeskukselta osallistutaan lasten ja aikuisten kirkkohetkiin. Tapaamisista sovitaan erikseen toimintakeskuksen kanssa, lisätietoa saa diakonissalta p. 040 5445206.  

Kehitysvammaisten kirkkopyhää vietetään vuosittain helmikuussa. Kehitysvammaistyön pappi Hanna Fähnrich Oulun seurakuntayhtymästä on niissä mukana. Hanna-papin hartauksia voi katsoa tästä; https://www.youtube.com/channel/UCkNNbi-ctYKXxsy4Ftf93IA

Kehitysvammaisten rippikouluopetus suunnitellaan moniammatillisena yhteistyönä. Ole hyvissä ajoin yhteydessä kotiseurakuntaan  rippikoulusuunnitelman tekemistä varten.   

Diakoniatyöntekijä vierailee pyynnöstä kodeissa ja laitoksissa. Diakoniatyö toimii yhteistyössä Toimintakeskuksen, Siirankartanon asumisyksikön ja Kehitysvammaisten tuki ry:n kanssa. 

Omaishoitajien tapaamiset

Omaishoitajat tapaavat toisiaan ja vaihtavat kuulumisiaan kahvikupin äärellä kuukausittain seurakuntatalon kokoushuoneessa. Diakoniatyöntekijä on mukana keskustelemassa ja johdattaa pieneen hartaushetkeen. Tapaamisesta saa vertaistukea ja kuulee ajankohtaisia asioita.

Omaishoitajien kirkkopyhää vietetään marraskuussa vuorovuosina Utajärvellä ja Vaalassa yhteistyössä Oulujokilaakson Omaishoitajat ry:n kanssa.      

 

Rovastikunnalliset tapahtumat

Utajärven seurakunta on yksi Limingan rovastikunnan seurakunnista. Rovastikunnan työalat järjestävät vuosittain tilaisuuksia ja tapahtumia, joihin myös utajärviset ovat tervetulleita. Yhteistyössä on järjestetty mm. vapaaehtoisten virkistyspäiviä, retkiä päihde- ja mielenterveyskuntoutujille ja diakonisia perhepäiviä. Tulevista tapahtumista ilmoitetaan kotisivujen tapahtumissa ja Tervareitti-lehden kirkollisissa ilmoituksissa. 

Kirkon diakoniatyöntekijät ovat sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisia, jotka auttavat monissa kriiseissä.

Apua elämän kriiseihin

Ruokakasseja