Utajärven seurakunnan kirkolliset ilmoitukset  

Piispojen ohjeiden mukaisesti 1.6. alkaen jumalanpalvelukset ovat avoimia edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.  Lisätietoa seurakunnan kotisivuilla.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi. sekä toistaiseksi seurakunnan Facebook-sivuilla ja Youtube-kanavalla. Kirkko on avoinna jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten.

Kirkkoradion, facebook-sivun sekä youtube-sivun kautta lähetettävät jumalanpalvelukset ja hartaudet:

To 4.6. Rippikoululaisten vanhempien ja huoltajien ilta srk-talolla klo 18. Kahvitarjoilu alkaen klo 17.30.

Su 7.6. Ei jumalanpalvelusta aamulla. Messu kirkossa klo 18, huom! aika. Liturgina Heikki Nissinen, puheen pitää Heidi Laitinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Tervetuloa pitkästä aikaa kirkkoon ja samalla messuun. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan kirkkoon tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä kännykän avulla. 

La 13.6. Rippikoulun opetuspäivä srk-talolla alkaen klo 9.

Su 14.6. Messu kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Suosittelemme oman virsikirjan tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä.

 

Tiedotus: Sunnuntaina 7.6. vihitään Oulun tuomiokirkossa papiksi teologian maisteri Timo Kosola, joka aloittaa työnsä Vaalan ja Utajärven seurakuntien yhteisenä seurakuntapastorina. Pappisvihkimykseen voi osallistua internetissä virtuaalikirkon kautta klo 12 alkaen osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi

 

Rauhanyhdistyksen toimintaa: Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen internet-sivujen kautta voi kuunnella seuroja osoitteessa www.srk.fi

Herättäjäyhdistyksen toimintaa: Herättäjä-Yhdistyksen internet-sivujen kautta voi kuunnella seuroja osoitteessa  www.h-y.fi
 

Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 040 032 2252. Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai https://lomakkeet.evl.fi/utajarven-seurakunta/virkatodistus
 

Yhteisvastuukeräys 2020 nostaa esiin vanhemmuuden haasteet. Yhteisvastuun hyväksi suunniteltuja tilaisuuksia on poikkeusoloista johtuen jouduttu perumaan. Yhteisvastuukeräykseen on mahdollista osallistua käyttämällä sähköisiä lahjoituskanavia. Kotisivuilta löydät lahjoitusbannerin ja  mobilepaynumeron.

Kirkkoradio: Jumalanpalveluksia ja muita kirkossa pidettäviä tilaisuuksia voi kuunnella kotisivujen kautta avautuvan Kirkkoradion välityksellä.

Seurakunnan videotallenteita on katsottavissa YouTube- tililn kautta https://www.youtube.com/channel/UCXCzEenusk83C6UUlCxh9lA

 

UTAJÄRVEN SEURAKUNNAN TOIMINTA MUUTTUNEESSA RAJOITUSTILANTEESSA 1.6.2020 ALKAEN 

Jumalanpalvelukset

Piispojen ohjeiden mukaisesti jumalanpalveluksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Tämä ei koske saman perheen jäseniä.

Utajärven kirkossa on käytössä joka toinen penkkirivi. Näin ollen kirkossa enimmäisosallistujamäärä on 70 henkeä. Kirkon eteiseen asetetaan seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desinfiointipiste. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan kirkkoon tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä kännykän avulla.

Jumalanpalvelukset lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi sekä toistaiseksi myös Utajärven seurakunnan Facebook-sivujen ja Youtube-linkin kautta.

On huomioitava, että seurakunnan julkisiin tilaisuuksiin tullaan vain terveenä. Esimerkiksi ylähengitystieoireista kärsivien on syytä pidättäytyä tulemasta kirkkoon. Riskiryhmiin kuuluvat käyttävät omaa harkintaa.

Ehtoolliselle osallistuminen

Ehtoolliselle osallistuvia pyydetään tulemaan kirkon alttarille niin, että tungosta ja sumppuuntumista ei synny. Alttarille tulee kerrallaan vain yksi pöydällinen. Alttarikaiteelle merkitään sopivalla tavalla polvistumispaikat siten, että ehtoollisvieraiden välillä on vähintään 1 metrin turvaväli. Ehtoollisleipä jaetaan ehtoollisvieraan kämmenelle. Ehtoollisviini jaetaan maljasta yksityispikariin tavanomaiseen tapaan. Pikarit asetetaan kuoriin apupöydälle siten, että ehtoollisvieras itse ottaa pikarin ehtoollispöytään tullessaan ja palauttaa sen ehtoollisen nauttimisen jälkeen käytettyjen pikarien koriin.

Kirkolliset toimitukset

Kirkkotilassa ja muissa seurakunnan tiloissa toteutettaviin kirkollisiin toimituksiin voi 1.6.2020 alkaen osallistua samoin kuin jumalanpalveluksissa yli 50 henkeä edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.

Utajärven kirkossa enimmäisosallistujamäärä on 70 henkeä, Niskan kappelissa 40 henkeä ja Juorkunan sekä Sanginkylän kappeleissa 20 henkeä. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan toimitukseen tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä kännykän avulla. Kirkon eteiseen ja kappelien edustalle asetetaan seurakuntalaisille tarkoitettu käsien desinfiointipiste. Kirkossa pidettävät kirkolliset toimitukset voidaan asianomaisten pyynnöstä lähettää Kirkkoradion välityksellä.

Toimituksen jälkeen perheen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä 1-2 metrin turvavälejä noudattaen, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavia kirkollisia toimituksia. Utajärven seurakuntatalon seurakuntasalissa enimmäisosallistujamäärä on 40.

Kirkkoherranvirasto

Kirkkoherranvirasto on avoinna ma, ti ja to klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 0400 322 252. Kirkkoherran tavoittaa parhaiten numerosta 040 5445 132. Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai sähköisesti seurakunnan kotisivuilta löytyvän linkin kautta.

Yhteydenotto

Seurakunnan työntekijöihin voi ottaa yhteyttä puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Tiedot löytyvät mm. seurakunnan kotisivuilta. Myös Kirkon Keskusteluapu tarjoaa sielunhoidollista apua ja tukea. Palveleva puhelin on avoinna joka ilta klo 18-24 numerossa 0400 22 11 80 ja Palveleva chat ma-pe klo 12-20 osoitteessa www.kirkonkeskusteluapua.fi

Ruoka-avun tarvitsijoita pyydetään ottamaan yhteyttä diakonissaan p. 040 5445 206 tai heidi.laitinen@evl.fi tai kirkkoherranvirastoon.

 

Heikki Nissinen, kirkkoherra