Utajärven seurakunnan kirkolliset ilmoitukset

Piispojen ohjeiden mukaisesti 1.6. alkaen jumalanpalvelukset ovat avoimia edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.  Lisätietoa seurakunnan kotisivuilla.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi. sekä toistaiseksi seurakunnan Facebook -sivuilla ja YouTube-kanavalla. Kirkko on avoinna jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten.

Kirkkoradion, Facebook -sivun sekä YouTube -tilin kautta lähetettävät jumalanpalvelukset sekä seurakunnan muu toiminta:

Ke 21.10. Ei kirkonkylän seurakuntakerhoa, eikä kirkkokuoroharjoituksia!

Su 25.10. Messu kirkossa klo 10. Liturgia Heikki Nissinen, saarna Sauli Typpö. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Vietämme samalla Herättäjän kirkkopyhää. Kolehti Herättäjän Utajärven paikallisosastolle. Messun jälkeen kirkkokahvit ja siioninvirsiseurat srk-talolla.

Ti 27.10. Omaishoitajien tapaaminen kokoushuoneessa klo 13. Iltaperhekerho nuorten kerhotilassa klo 18.

Ke 28.10. Kirkkokuoron sääntömääräinen syyskokous srk-talolla klo 18. Johtokunta kokoontuu klo 17.30. Kokouksen jälkeen kuoroharjoitukset.

To 29.10. Lasten ja aikuisten kirkkohetki srk-talolla klo 10. Kirkkohetken jälkeen perhekerho kerhotilassa. Kirkkoneuvoston kokous srk-talon kokoushuoneessa klo 17.

Pe 30.10. Diakonian aamupuuro srk-talon alakerrassa klo 9-10. Käynti kirkkoherranviraston pääovesta Pappilantie 2.

La 31.10. Pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus kirkossa klo 16. Huom! aika. Liturgia Heikki Nissinen, saarna Timo Kosola. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Avustaa Heidi Laitinen. Muistamme viime pyhäinpäivästä maaliskuun loppuun mennessä poisnukkuneita seurakuntalaisiamme ja sytytämme heidän muistolleen kynttilät. Pyhäinpäivän hartaushetki kirkossa klo 19. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Avustaa Heidi Laitinen. Muistamme maaliskuun jälkeen poisnukkuneita seurakuntalaisiamme ja sytytämme heidän muistolleen kynttilät. Sytytämme myös yhteisen kynttilän Utajärvelle haudattujen muiden seurakuntien jäsenten muistolle.

Su 1.11. Messu kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.

Tiedotus: Syyslomaviikolla (vk 43) ei ole päivä-, perhe-, eikä varhaisnuorten kerhoja.

Kuollut: Impi Annikki Pilto s. Tuppurainen 91 v.

Tiedotus:  Jumalanpalvelukset ja kirkossa pidettävät muut tilaisuudet lähetetään kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä sekä toistaiseksi myös seurakunnan Facebook-sivujen ja Youtube-tilin kautta. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan kirkkoon tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä kännykän avulla. Seurakunnan videotallenteita on katsottavissa YouTube- tilin kautta https://www.youtube.com/channel/UCXCzEenusk83C6UUlCxh9lA

Yhteydenotto: Kirkkoherranvirasto on avoinna ma, ti ja to klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 040 032 2252. Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai https://lomakkeet.evl.fi/utajarven-seurakunta/virkatodistus.

Rauhanyhdistyksen toimintaa:

Su 25.10.  Pyhäkoulu ry:llä klo 12. Seurat ry:llä klo 17.

Su 1.11. Seurat ry:llä klo 13.

Herättäjäyhdistyksen toimintaa: Seuroja voi kuunnella Herättäjä-Yhdistyksen internet-sivujen kautta osoitteessa  www.h-y.fi

KOKOONTUMISRAJOITUSTEN LIEVENTÄMINEN JUMALANPALVELUSTEN, KIRKOLLISTEN TOIMITUSTEN JA MUIDEN SEURAKUNTATILAISUUKSIEN OSALTA 1.8.2020 ALKAEN

Erityisjärjestelyt, kuten turvavälit, eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. 1.8.2020 alkaen osanottajamäärä voi ylittää 500 henkeä aluehallintovirastojen määräyksiä noudattaen.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Samoin vastuu kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8.2020 alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta vastaavat aluehallintovirastot. Aluehallintovirastojen määräykset ovat voimassa 1.8.- 31.8.2020. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jos epidemiatilanne Suomessa pahenee, aluehallintovirastot arvioivat voimassa olevia päätöksiään uudelleen. Rajoitusten lieventyessä järjestäjän vastuu tapahtuman turvallisuudesta korostuu entisestään. Tuomiokapitulit antavat tarvittaessa seurakunnille tarkempia soveltamisohjeita.

Heikki Nissinen, kirkkoherra