Utajärven seurakunnan kirkolliset ilmoitukset

Kirkkoradion kautta lähetettävät iltahartaudet ja jumalanpalvelukset:

La 4.4. Iltahartaus ehtookellojen jälkeen klo 18.15. Heikki Nissinen, Anna-Mari Tuovinen.

Su 5.4. Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Koska kirkossa ei kerätä kolehtia, on mahdollisuus osallistua Suomen Lähetysseuran kautta keräykseen, jolla tuetaan syrjäytettyjen lasten ja nuorten koulunkäyntiä ja opiskelua sekä edistetään sukupuolten välistä tasa-arvoa kouluttamalla naisia ammatteihin mm. Senegalissa, Etiopiassa, Taiwanilla ja Laosissa. Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla haluama summa MobilePayllä numeroon 63500, lähettämällä tekstiviesti KOLEHTI10 (10 €) numeroon 16155 tai tekemällä verkkolahjoitus osoitteessa suomenlahetysseura.fi/kolehtiJumalanpalvelus toimitetaan ilman seurakunnan läsnäoloa. Kirkko on auki jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten.

To 9.4. Kiirastorstain iltakirkko klo 19. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.

Pe 10.4. Pitkäperjantain sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.

Su 12.4. Pääsiäispäivän sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.

Ma 13.4. 2. pääsiäispäivän sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Toimittaa Risto Räihä. Kanttorina Henriikka Väänänen.

Vihitty: Heikki Kalervo Räisänen ja Maija Liisa Tulppo, Jarmo Erkki Mulari ja Satu Anneli Aksila, Henrik Mikael Kiviharju ja Anna-Maaret Moilanen

Kuollut: Aila Tuulikki Lotvonen s. Oilinki 83 v., Raija Liisa Helena Moilanen s. Juntunen 61 v., Teuvo Pauli Johannes Spets 84 v., Raimo Väinämö Saarenpää 77 v., Alpo Ilmari Valkama 73 v.

Rauhanyhdistyksen toimintaa: Kaikki toiminta peruttu toistaiseksi.

Utajärven seurakunnassa toimitaan nykyisissä poikkeusoloissa valtakunnallisten ohjeiden ja Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin toimintaohjeiden mukaisesti. Jumalanpalvelukset pidetään toistaiseksi sanajumalanpalveluksina siten, että paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat. Jumalanpalvelukset lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi

Kirkko on auki jumalanpalvelusten jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten. Paikalla on pappi tai muu seurakunnan työntekijä keskustelua ja sielunhoitoa varten. Kyseessä ei ole yleisötilaisuus, mutta kirkko on auki.

Piispat: Lähiomaiset voivat osallistua hautaan siunaamiseen

Kirkolliset toimitukset hoidetaan poikkeusjärjestelyin. Piispat tarkentavat 16.3. seurakunnille antamaansa ohjetta. Hautaan siunaamisissa voivat pastoraalisista syistä olla läsnä vainajan kaikkein lähimmät omaiset, vaikka tämä ylittäisikin annetun 10 henkilön rajan. Aiemmin tämä raja oli 10 henkilöä. Tähän väkimäärään ei lasketa toimitusten työntekijöitä (pappia, kanttoria ja suntiota). Muilta osin piispojen aiempi linjaus jumalanpalveluksista ja kirkollisista toimituksista on edelleen voimassa.

Haudalla tapahtuvaa siunaamista myös suositaan. Kun siunaustilaisuudetkin ovat nyt näin pieniä, voidaan harkita myös sitä, että muistotilaisuus järjestetään suurempana tilaisuutena myöhemmin koronatilanteen rauhoituttua.

Yleislinjana on edelleen enintään 10 hengen tilaisuus

Yleisenä rajana pysyy edelleen rajoitus kymmeneen osanottajaan. Tämän peruste on vakava tartuntatautitilanne ja pyrkimys hillitä koronaviruksen leviämistä, mikä voi olla vaarallinen erityisesti vanhuksille ja riskiryhmiin kuuluville. Piispat toivovat kaikkien ymmärrystä tälle tosiasialle.

Jos hautaan siunaamisesta muodostuu lähiomaisten siihen osallistuessa yli 10 hengen tilaisuus, tulee kaikin käytettävissä olevin keinoin pyrkiä välttämään tartuntariskiä esimerkiksi niin, että osallistujat ovat kirkossa, siunauskappelissa tai haudalla riittävän etäällä toisistaan. Luonnollisesti on selvää, ettei vähänkään hengitystieoireita saaneen henkilön tule osallistua siunaustilaisuuteen.

Seurakunnan työntekijöihin voi ottaa yhteyttä tarvittaessa puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Tiedot löytyvät seurakunnan kotisivuilta.

Muu seurakunnan normaali viikkotoiminta on keskeytetty toistaiseksi.

Kirkkoherranvirasto on avoinna maanantaina, tiistaina ja torstaina klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 0400 322 252.                     Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai https://lomakkeet.evl.fi/utajarven-seurakunta/virkatodistus

Yhteisvastuukeräys 2020 nostaa esiin vanhemmuuden haasteet. Yhteisvastuun hyväksi suunniteltuja tilaisuuksia on poikkeusoloista johtuen jouduttu perumaan. Yhteisvastuukeräykseen on mahdollista osallistua käyttämällä sähköisiä lahjoituskanavia. Kotisivuilta löydät lahjoitusbannerin ja  mobilepaynumeron.

Tiedotus: Seurakuntatalolla on nähtävänä Heimo Aitan tekemät pienoismallit Utajärven kirkosta sekä ortodoksisesta tsasounasta. Pienoismalleihin voi tutustua seurakuntatalolla pidettävien tilaisuuksien aikana sekä viraston aukioloaikoina.

Kirkkoradio: Jumalanpalveluksia ja muita kirkossa pidettäviä tilaisuuksia voi kuunnella kotisivujen kautta avautuvan kirkkoradion välityksellä.