Utajärven seurakunnan kirkolliset ilmoitukset

Piispojen ohjeiden mukaisesti 1.6. alkaen jumalanpalvelukset ovat avoimia edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.  Lisätietoa seurakunnan kotisivuilla.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi. sekä toistaiseksi seurakunnan Facebook-sivuilla ja Youtube-kanavalla. Kirkko on avoinna jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten.

Kirkkoradion, facebook-sivun sekä youtube-sivun kautta lähetettävät jumalanpalvelukset sekä seurakunnan muu toiminta:

La 8.8. Juorkunan hautausmaan siivoustalkoot alkaen klo 9. Varaa mukaan raivausvälineitä. Kahvitarjoilu.

Su 9.8. Messu kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kolehti koulutus-, seurakunta- ja diakoniatyöhön eteläsudanilaisten pakolaisten keskuudessa Ugandassa Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen kautta.

Su 9.8. Kyläkirkko Ahmaksen kalevalaisessa kylässä klo 13. Kyläkirkko järjestetään yhdessä kyläseuran kanssa.

Ti 11.8. Esikouluun lähtevien koulutielle siunaaminen kirkossa klo 18.

Ke 12.8. Seurakuntakerhojen syyskauden avaus ja viikkomessu kirkossa klo 12. Tilaisuuden jälkeen kahvitarjoilu ja urkujen esittely kirkossa.

Su 16.8. Messu kirkossa klo 10. Toimittaa Timo Kosola. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kolehti Ylivieskan uuden kirkon rakentamiseen 26.3.2016 kirkkopalossa tuhoutuneen kirkon tilalle.

Tulossa:  Lasten ja aikuisten kirkkohetki ja samalla perhekerhon syyskauden avaus srk-talolla to 20.8. klo 10.

Kastettu: Irja Liisa Perttunen, Fiona Iina Emilia Mikkonen

Kuollut: Jukka Tapani Grip 47 v., Elli Maria Hongisto s. Kähkönen 87 v.

Tiedotus:  Jumalanpalvelukset ja kirkossa pidettävät muut tilaisuudet lähetetään kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä sekä toistaiseksi myös seurakunnan Facebook-sivujen ja Youtube-tilin kautta. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan kirkkoon tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä kännykän avulla. Seurakunnan videotallenteita on katsottavissa YouTube- tilin kautta https://www.youtube.com/channel/UCXCzEenusk83C6UUlCxh9lA

Yhteydenotto: Kirkkoherranvirasto on avoinna ma, ti ja to klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 040 032 2252. Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai https://lomakkeet.evl.fi/utajarven-seurakunta/virkatodistus.

Rauhanyhdistyksen toimintaa: Seuroja voi kuunnella Kesäseuraradion kautta taajuudella 105,9 MHz tai nettiradiossa www.kesaseuraradio.fi

Su 16.8. Seurat kirkossa klo 17.

Herättäjäyhdistyksen toimintaa: Seuroja voi kuunnella Herättäjä-Yhdistyksen internet-sivujen kautta osoitteessa  www.h-y.fi

KOKOONTUMISRAJOITUSTEN LIEVENTÄMINEN JUMALANPALVELUSTEN, KIRKOLLISTEN TOIMITUSTEN JA MUIDEN SEURAKUNTATILAISUUKSIEN OSALTA 1.8.2020 ALKAEN

Erityisjärjestelyt, kuten turvavälit, eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. 1.8.2020 alkaen osanottajamäärä voi ylittää 500 henkeä aluehallintovirastojen määräyksiä noudattaen.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Samoin vastuu kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8.2020 alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta vastaavat aluehallintovirastot. Aluehallintovirastojen määräykset ovat voimassa 1.8.- 31.8.2020. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jos epidemiatilanne Suomessa pahenee, aluehallintovirastot arvioivat voimassa olevia päätöksiään uudelleen. Rajoitusten lieventyessä järjestäjän vastuu tapahtuman turvallisuudesta korostuu entisestään. Tuomiokapitulit antavat tarvittaessa seurakunnille tarkempia soveltamisohjeita.

Heikki Nissinen, kirkkoherra