Kymmenet tuhannet vapaaehtoiset toimivat kirkon ja seurakuntien eri tehtävissä. Seurakuntalaisten osallistuminen kuuluu seurakunnan perusolemukseen. Ilman heidän arvokasta panostaan seurakuntien toiminta olisi nykyistä suppeampaa. Vapaaehtoistoiminta on yksi tapa elää todeksi uskoa ja siten toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan juuri niillä edellytyksillä, jotka heillä on. Vapaaehtoiset ja työntekijät ovat tasavertaisia toimijoita ja työntekijät tukevat vapaaehtoisia heidän toiminnassaan. Vapaaehtoisen toiveita kuullaan ja kunnioitetaan: hän voi valita itse toiminnan kohteen, ajan ja paikan sekä vaikuttaa toiminnan sisältöön.

Tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko antaa aikaasi muiden auttamiseen? Kiinnostaako sinua olla ikäihmisen ulkoiluystävä, tekstinlukija jumalanpalveluksessa, suunnitella tapahtumia, tehdä käsitöitä tai vaikka tulla mukaan leivontarinkiin? Sinulla on runsaasti vaihtoehtoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Seurakunnat ja yhteinen diakonia tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Voit tehdä vapaaehtoistyötä eri-ikäisten ihmisten parissa ‒ silloin kun sinulle sopii. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerho-ohjaajana kerran viikossa. Tai tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin, esimerkiksi käydä tervehtimässä ikäihmistä tai tarjoata kyydin kirkkoon tai seurakuntakerhoon. Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: Yhteisvastuukeräys järjestetään kevätkaudella ja leirejä järjestetään erityisesti kesäaikana.

Tule mukaan arkienkelijoukkoomme ja anna lahjasi yhteiseen hyvään.

Löydä oma tehtäväsi

Seurakunnassamme on useita eri toimia ja toivoisimmekin, että löytäisit juuri sinulle sopivan tehtävän. Kun tehtävää hoitaa itselle ominaisella tavalla ja oma paikka löytyy, se on palkitsevaa kaikkien osapuolten kannalta. Kannustamme sinua rohkeasti ehdottamaan ja tuomaan oman osaamisesi esille.

Utajärven seurakunta on myös mukana valtakunnallisessa vapaaehtoistyö.fi sivustolla. Vapaaehtoiseksi rekisteröityminen on helppoa ja sen jälkeen voit hakea avoinna oleviin tehtäviin.

Ilmoittaudu mukaan

Voit ilmoittautua mukaan sivun vasemmalta laidalta avautuvan ilmoittautumislomakkeen kautta

tai ottamalla yhteyttä seurakunnan työntekijöihin.

Lisätietoja: diakonissa Heidi Laitinen p. 040 544 5206 heidi.laitinen@evl.fi

Vapaaehtoisten kiitosilta

Vapaaehtoisille järjestetään perinteinen kiitosilta aina marraskuussa. Työntekijät ottavat siinä palvelijan roolin ja iltaa vietetään joulupuuron sekä iloisen ohjelman merkeissä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Rovastikunnallinen virkistyspäivä

Limingan rovastikunta järjestää keväisin yhteistyössä alueen seurakuntien kanssa virkistyspäivän vapaaehtoisille! Päivän toiminnat sekä ruokailu on maksuttomia.

Vuoden 2020 vapaaehtoiset

Tänä vuonna Vuoden vapaaehtoisiksi valittiin aktiiviset emännät Anja Kemi ja Tuula Wahlsten. He ovat vastanneet jo useamman vuoden ajan diakoniatyön järjestämästä aamupuuron emännöinnistä ja ruoka-avun jakamisesta. Tällainen työmuoto olisi pienen seurakunnan resursseilla mahdotonta toteuttaa ilman vapaaehtoisten tekemää palvelutyötä. Tuula on keittiöalan ammattilainen ja myös Anjalla on ruoanlaitto ollut aina lähellä sydäntä. He ovat osaamisellaan ja kokemuksellaan olleet suurenmoisena apuna ja tukena diakoniatyöntekijälle. Yhteisöllinen ruokailutapahtuma ja ruoka-avun jakaminen on käytännön työn lisäksi myös ihmisten kohtaamista, jossa nämä sydämelliset naiset ovat juuri paikallaan. Aamupuuron lisäksi heidän apuaan on saatu muihinkin seurakunnan tilaisuuksiin. Anja on vastannut muun muassa kirkonkylän seurakuntakerhon kahvituksesta.

Kun kysyttiin, mikä saa heidät jaksamaan ja innostumaan vapaaehtoistyössä, he vastaavat, että ihmisten kohtaaminen ja tutustuminen uusiin ihmisiin antaa mielekkyyttä työhön. Tuulalle aamuvirkkuna on ollut luontevaa tulla aikaisin puuron keittoon. Anja puolestaan kertoo, miten eläkkeelle jäätyään hän kaipasi työyhteisöä ja kuinka hän on kokenut sen tärkeänä nyt myös vapaaehtoistehtävissä. Lämpimät kiitokset ja onnittelut vuoden vapaaehtoisille!

Vuoden Vapaaehtoinen

Vuoden vapaaehtoiset valitaan seurakunnassa vuosittain aina 2.helmikuuta teemalla ”toinen toista – auttaen ja tukien”. Tunnustuksen myötä halutaan nostaa esille kaikkien vapaaehtoisten tekemän työn merkitystä. Ensimmäiset vuoden vapaaehtoiset valittiin jo vuonna 2005.

2005 Veikko Lamppu & Ulpu Koskela

2006 Hilja Mäkäräinen