Kymmenet tuhannet vapaaehtoiset toimivat kirkon ja seurakuntien eri tehtävissä. Seurakuntalaisten osallistuminen kuuluu seurakunnan perusolemukseen. Ilman heidän arvokasta panostaan seurakuntien toiminta olisi nykyistä suppeampaa. Vapaaehtoistoiminta on yksi tapa elää todeksi uskoa ja siten toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Kaikki ovat tervetulleita mukaan toimintaan juuri niillä edellytyksillä, jotka heillä on. Vapaaehtoiset ja työntekijät ovat tasavertaisia toimijoita ja työntekijät tukevat vapaaehtoisia heidän toiminnassaan. Vapaaehtoisen toiveita kuullaan ja kunnioitetaan: hän voi valita itse toiminnan kohteen, ajan ja paikan sekä vaikuttaa toiminnan sisältöön.

Tule vapaaehtoiseksi!

Haluatko antaa aikaasi muiden auttamiseen? Kiinnostaako sinua olla ikäihmisen ulkoiluystävä, tekstinlukija jumalanpalveluksessa, suunnitella tapahtumia, tehdä käsitöitä tai vaikka tulla mukaan leivontarinkiin? Sinulla on runsaasti vaihtoehtoja tehdä vapaaehtoistyötä.

Seurakunnat ja yhteinen diakonia tarjoavat monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Voit tehdä vapaaehtoistyötä eri-ikäisten ihmisten parissa ‒ silloin kun sinulle sopii. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerho-ohjaajana kerran viikossa. Tai tehdä vapaaehtoistyötä silloin tällöin, esimerkiksi käydä tervehtimässä ikäihmistä tai tarjoata kyydin kirkkoon tai seurakuntakerhoon. Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: Yhteisvastuukeräys järjestetään kevätkaudella ja leirejä järjestetään erityisesti kesäaikana.

Tule mukaan arkienkelijoukkoomme ja anna lahjasi yhteiseen hyvään.

Löydä oma tehtäväsi

Seurakunnassamme on useita eri toimia ja toivoisimmekin, että löytäisit juuri sinulle sopivan tehtävän. Kun tehtävää hoitaa itselle ominaisella tavalla ja oma paikka löytyy, se on palkitsevaa kaikkien osapuolten kannalta. Kannustamme sinua rohkeasti ehdottamaan ja tuomaan oman osaamisesi esille. 

Utajärven seurakunta on myös mukana valtakunnallisessa vapaaehtoistyö.fi sivustolla. Vapaaehtoiseksi rekisteröityminen on helppoa ja sen jälkeen voit hakea avoinna oleviin tehtäviin. 

Ilmoittaudu mukaan

Voit ilmoittautua mukaan sivun vasemmalta laidalta avautuvan ilmoittautumislomakkeen kautta

tai ottamalla yhteyttä seurakunnan työntekijöihin.

Lisätietoja: diakonissa Heidi Laitinen p. 040 544 5206 heidi.laitinen@evl.fi

 

Vapaaehtoisten kiitosilta

Vapaaehtoisille järjestetään perinteinen kiitosilta aina marraskuussa. Työntekijät ottavat siinä palvelijan roolin ja iltaa vietetään joulupuuron sekä iloisen ohjelman merkeissä. Olet lämpimästi tervetullut mukaan!

 

RAIMO HONKANEN UTAJÄRVEN SEURAKUNNAN VUODEN VAPAAEHTOINEN 2023

Utajärven seurakunnassa valittiin jo 19. kerran Vuoden vapaaehtoinen. Valinta tehdään aina 2. helmikuuta teemalla "Toinen toista – auttaen ja tukien". Tunnustuksen myötä halutaan nostaa esille kaikkien vapaaehtoisten tekemän työn merkitystä.

Tänä vuonna Vuoden vapaaehtoiseksi valittiin Raimo Honkanen. Sen lisäksi että Raimo on välillä palkattuna suntion vapaapäivä- ja lomasijaisena, hän on toiminut vapaaehtoisena erityisesti jumalanpalveluksiin ja seurakunnan kiinteistöihin liittyvissä tehtävissä. Raimolla on rohkeutta tarjoutua avuksi, kysyä ja tarttua toimeen. Hän on tällä hetkellä jumalanpalvelus- ja musiikkityön toimikunnan jäsen ja on ollut mukana myös seurakuntavaalien järjestelyissä. Raimo kertoo, että kohtaamiset ihmisten kanssa ovat parasta vapaaehtoistehtävissä ja kokemus siitä, että antaessaan saa paljon itsekin. Auttaminen ei ole itseltä pois, vaan vastavuoroisuus palkitsee. Vapaaehtoistyön kautta Raimo on tutustunut moniin uusiin ihmisiin.       

Moni vapaaehtoistyötä tekevä ei välttämättä ajattele itseään vapaaehtoistyöntekijänä. Perinteinen käsitys vapaaehtoisuudesta on muuttunut. Sitoutuneiden ja säännöllisten tehtävien rinnalle ovat nousseet ”pop up”-vapaaehtoistehtävät, joihin voi tulla palvelemaan kertaluontoisesti ja ”vapaaehtoisringit”, joissa tehtäviä ja vastuuta jaetaan useamman vapaaehtoisen kesken.

Vapaaehtoistoiminta on yksi tapa elää todeksi uskoa ja siten toteuttaa lähimmäisenrakkautta. Jos haluat antaa aikaasi ja lahjojasi lähimmäisen hyväksi, ota rohkeasti yhteyttä seurakunnan työntekijään.  

Kotiseurakunnan puolesta lämpimät kiitokset ja onnittelut Vuoden vapaaehtoiselle!

Vuoden Vapaaehtoinen

Vuoden vapaaehtoiset valitaan seurakunnassa vuosittain aina 2.helmikuuta teemalla ”toinen toista – auttaen ja tukien”. Tunnustuksen myötä halutaan nostaa esille kaikkien vapaaehtoisten tekemän työn merkitystä. Ensimmäiset vuoden vapaaehtoiset valittiin jo vuonna 2005.

2005 Veikko Lamppu & Ulpu Koskela

2006 Hilja Mäkäräinen

2007 Helmi ja Risto Laitinen

2008 Kirkkokuorolaiset

2009 Marja-Liisa Alapere

2010 Mervi Koukkari ja Petri Seppälä

2011 Armi Lippo

2012 Jenna Huovinen ja Juulia Väänänen

2013 Anneli Lampen

2014 Eeva Korhonen

2015 Mauno Moilanen

2016 Sanginkylän hautasmaan talkoolaiset

2017 Juorkunan erämaakirkon järjestäjät

2018 Ahmaksen ja Niskan talkoolaiset

2019 Päivi ja Joona Hongisto

2020 Anja Kemi ja Tuula Wahlsten

2021 Tuovi Sipola

2022 Johanna Hiltunen

2023 Raimo Honkanen