Kaste

Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti.
Matt. 28:18-20

Kastejuhlan valmisteleminen

Kotiseurakunnan puolesta aluekeskusrekisteristä lähetetään lapsen syntymän jälkeen opastetietoa kastejuhlaan  liittyvistä järjestelyistä. Tavallisesti lapsi kastetaan viimeistään kahden kuukauden kuluttua syntymästä. Kun kastejuhlan valmisteleminen tulee ajankohtaiseksi, kastettavan lapsen vanhempien tulee ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon.  Pappi keskustelee hyvissä ajoin ennen kastetilaisuutta vanhempien kanssa kasteeseen liittyvistä käytännön järjestelyistä kuten juhlassa laulettavista virsistä. Tuollaisen toimituskeskustelun aika sovitaan yhdessä. Keskustelu voidaan järjestää kastekodissa, seurakunnan tiloissa tai tarvittaessa puhelimitse. 

 

Utajärven seurakunnalta on mahdollisuus lainata kastemekkoa.

Kastepaikan valinta 

Kastepaikkana voi olla kirkko, seurakuntatalo, koti tai vaikka mummola. Kastejuhla järjestetään yleensä viikonloppuna, jolloin juhlaväen on helpompi päästä paikalle. Kastejuhlan ajankohta ja mahdolliset seurakunnan tilavaraukset sovitaan joko kirkkoherranviraston kautta tai suoraan kastavan papin kanssa. Seurakuntatalolta on vuokrattavissa seurakuntasali, joka sopii perhejuhlien järjestämiseen. Seurakuntasaliin ja sen vuokraamiseen voit tutustua allaolevista linkeistä: 

Seurakuntasali

Lisätietoa seurakuntasalin vuokraamisesta

Kastekynttilä ja todistukset

Kotiseurakunta lahjoittaa lapselle kastekynttilän ja kastetodistuksen sekä kummeille annettavat kummitodistukset. Mikäli lapsi kastetaan toisella paikkakunnalla tai kastava pappi tulee muualta, kynttilä ja todistukset noudetaan kotiseurakunnan kirkkoherranvirastosta.

kastemekko