Yhteisvastuu 2020 tukee vanhemmuutta

 

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaan, vuonna 2021 käynnistyvään hankkeeseen. Siinä keskeisinä toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry.

Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Hankkeessa levitetään myös muita vanhemmuutta tukevia hyvä käytäntöjä. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Kotimaisen hankkeen yhtenä tavoitteena on luoda verkostomallista yhteistyötä vanhemmuuden tukemiseksi eri puolilla Suomea ja kaikenkokoisilla paikkakunnilla seurakunnan, kunnan ja järjestöjen kesken. Mukaan verkostoyhteistyöhön on kutsuttu laajasti nuoriso- ja kasvatustyön sekä lastensuojelun toimijoita.

2020 Yhteisvastuu juhlii 70 vuotta jatkunutta, vuonna 1950 alkanutta taivaltaan.

 

Voit osallistua keräykseen tulemalla lipas- tai listakerääjäksi tai tulemalla talkoolaiseksi yhteisvastuutapahtumiin.

Vuoden 2018 yhteisvastuukeräys torjuu nälkää ja köyhyyttä Suomessa ja ulkomailla.

Lisätietoa vuoden 2018 yhteisvastuukeräyksestä.

Vapaaehtoistyo.fi

Vapaaehtoistyö.fi -sivustolla  voi ilmoittautua suoraan kiinnostaviin vapaaehtoistehtäviin seurakunnassa tai rekisteröityä ja ehdottaa jotain muuta tehtävää. Työntekijä on vapaaehtoisen tukena ja perehdyttää tehtävään. Valitse sivulta kohta "kuinka voin auttaa" ja kirjoita tekstikenttään  "Utajärvi" niin saat näkyviin kartalle kaikki alueen vapaaehtoistehtävät.

Jumalanpalvelusryhmät

Haluatko mukaan toteuttamaan kotiseurakuntasi jumalanpalveluksia? Jumalanpalvelusryhmät kokoontuvat muutaman kerran vuodessa totetuttamaan jumalanpalvelusta. Jos olet kiinnostunut ryhmien toiminnasta, voit olla yhteydessä seurakunnan kanttoriin.