Uutislistaukseen

KOHTI YHTEISTÄ SEURAKUNTAA- info- ja keskustelutilaisuus seurakuntatalolla 18.4.2024 klo 18

Kuva kolmesta kirkosta.png

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli päätti viime syksynä käynnistää selvityksen Oulujokilaakson seurakuntien tulevaisuudesta seurakuntien tekemän aloitteen pohjalta.  Taustalla oli huoli Utajärven ja Vaalan seurakuntien tulevaisuudesta ja seurakuntatyön turvaamisesta. Tuomiokapitulin nimeämä selvittäjä, Haapajärven kirkkoherra ja Kalajoen lääninrovasti Kari Tiirola ehdottaa Muhoksen, Utajärven ja Vaalan seurakuntien liittämistä yhdeksi seurakunnaksi.  Selvitys on jätetty seurakunnille ja Oulun tuomiokapitulille. Selvityksessä ehdotetaan, että Utajärven ja Vaalan seurakunnat lakkaavat itsenäisinä seurakuntina ja niiden alueet liitetään Muhoksen seurakuntaan alueseurakuntina.  Seurakunnan nimeksi tulisi Muhoksen seurakunta.  Muhos olisi keskus, mutta pienemmillä alueseurakunnilla olisi itsenäistä päätösvaltaa erityisesti siinä, miten seurakunnan varsinainen toiminta järjestetään Utajärven ja Vaalan alueilla. 

Selvitys ja sen sisältämä aloite seurakuntien yhdistymisestä on ollut jo kaikkien kolmen seurakunnan kirkkoneuvostoissa ja tulee kirkkovaltuustojen käsiteltäväksi 23.4.2024. Mikäli päätökset ovat myönteisiä, aloite etenee Oulun tuomiokapituliin loppukeväästä.  Yhdistymisestä päättää lopullisesti kirkkohallitus viimeistään alkusyksyn aikana.  Laajentunut Muhoksen seurakunta aloittaisi toimintansa 1.1.2025.

Jotta seurakuntalaisilla olisi mahdollisessa liitosasiassa osallistumisen ja vaikuttamisen mahdollisuuksia, järjestetään Muhoksen, Utajärven ja Vaalan seurakunnissa kaikille avoimet info- ja keskustelutilaisuudet torstaina 18.4. alkaen klo 18. Utajärvellä tilaisuus järjestetään seurakuntatalolla. Selvittäjä Kari Tiirola osallistuu illan keskusteluihin etäyhteydellä. Tilaisuudessa on myös kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

12.4.2024 20.30