Alakoulun kevätkirkko

Alakoulun kevätkirkko Kirkko

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 581, 135, 571:1-3. Esikoululaiset laulavat laulut Hyvin hiljaa ja Kevätlaulu.

Tervetuloa!

RAKKAUDEN LAKI

Kristus tuli täyttämään Jumalan tahdon ja käskyt, ei kumoamaan niitä. Siksi myös kristityn on noudatettava rakkauden lakia, vieläpä paremmin kuin lainopettajien ja fariseusten. Pyrkiessään tähän kristitty on valmis luopumaan jopa omista oikeuksistaan lähimmäistensä hyväksi ja osoittamaan rakkautta myös vihamiehilleen. (Kirkkokäsikirjasta)

Muu kuin seurakunnan tila

Kyläkirkko Sanginkylän Valkeisjärven rannalla

Toimittaa heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen.

Kirkastussunnuntain sanajumalanpalvelus kirkossa

Kirkastussunnuntai

KIRKASTETTU KRISTUS

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä. (Kirkkokäsikirjasta)