Utajärven seurakunnan kirkolliset ilmoitukset

Piispojen ohjeiden mukaisesti 1.6. alkaen jumalanpalvelukset ovat avoimia edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä.  Lisätietoa seurakunnan kotisivuilla.

Jumalanpalvelukset ja hartaudet lähetetään internetissä kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä osoitteessa www.utajarvenseurakunta.fi. sekä toistaiseksi seurakunnan Facebook -sivuilla ja YouTube-kanavalla. Kirkko on avoinna jumalanpalveluksen jälkeen hiljentymistä ja yksityistä rukousta varten.

Kirkkoradion, Facebook -sivun sekä YouTube -tilin kautta lähetettävät jumalanpalvelukset sekä seurakunnan muu toiminta:

To 26.11. Adventin kirkkohetki koulun väelle kirkossa klo 9.15. Lasten ja aikuisten kirkkohetki kirkossa klo 10. Kirkkohetken jälkeen perhekerho kerhotilassa.

Pe 27.11. Diakonian aamupuuro Hyvinvointitalolla klo 9. Samalla jaetaan ruoka-apua sitä tarvitseville. Joulukauden avajaiset torilla peruttu!

Su 29.11. 1. adventtisunnuntain messu kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Messun yhteydessä diakoniatyöntekijä Heidi Laitisen virkaan siunaaminen. Kolehti pakolaisten auttamiseen muun muassa tukemalla toimeentulon hankkimista ja tarjoamalla lapsille mahdollisuuksia palata kouluun Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kirkkokahvi ja päiväjuhla srk-talolla.

Ti 1.12. Koko perheen iltaperhekerho kerhotilassa klo 18. Päätteeksi iltapala.

Ke 2.12. Kirkonkylän seurakuntakerho srk-talolla klo 12. Vapaaehtoisten kiitosilta srk-talolla klo 18. Iltaa vietetään joulupuuron ja iloisen ohjelman merkeissä. Kirkkokuoroharjoitukset srk-talolla klo 19.

To 3.12. Perhekerho kerhotilassa klo 10. Kirkkoneuvoston kokous srk-talolla klo 17.

Pe 4.12. Yläkoulun ja lukion oppilaiden ja opettajien kunniakäynti sankarihaudoilla klo 10.

Su 6.12. Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus kirkossa klo 10. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Itsenäisyyspäivän juhla kirkossa klo 12. Päätteeksi seppeleenlasku sankarihaudoille sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Tiedotus:  Jumalanpalvelukset ja kirkossa pidettävät muut tilaisuudet lähetetään kotisivujen kautta Kirkkoradion välityksellä sekä toistaiseksi myös seurakunnan Facebook-sivujen ja Youtube-tilin kautta. Suosittelemme oman virsikirjan ottamista mukaan kirkkoon tai digitaalisen virsikirjan käyttämistä kännykän avulla. Seurakunnan videotallenteita on katsottavissa YouTube- tilin kautta https://www.youtube.com/channel/UCXCzEenusk83C6UUlCxh9lA

Yhteydenotto: Kirkkoherranvirasto on avoinna ma, ti ja to klo 9-12. Suosittelemme asioimista puhelimitse p. 040 032 2252. Kaikki virkatodistukset ja sukuselvitykset tilataan Oulun aluekeskusrekisteristä puh. 08 316 1303 tai https://lomakkeet.evl.fi/utajarven-seurakunta/virkatodistus.

Rauhanyhdistyksen toimintaa:

Pe 27.11. Raamattuluokka ry:llä klo 18.

Su 29.11. Seurat ja raamattutunti ry:llä klo 17.

Pe 4.12. Sisarilta ry:llä klo 19.

Su 13.12. Seurat ja kolehtimyyjäiset ry:llä klo 13.

Pe 18.12. Raamattuluokka ry:llä klo 18.

La 19.12. Nuortenilta klo 19.

Su 27.12. Seurat ry:llä klo 13.

Su 3.1.2021 Seurat ry:llä klo 17.

Herättäjäyhdistyksen toimintaa: Seuroja voi kuunnella Herättäjä-Yhdistyksen internet-sivujen kautta osoitteessa  www.h-y.fi

KOKOONTUMISRAJOITUSTEN LIEVENTÄMINEN JUMALANPALVELUSTEN, KIRKOLLISTEN TOIMITUSTEN JA MUIDEN SEURAKUNTATILAISUUKSIEN OSALTA 1.8.2020 ALKAEN

Erityisjärjestelyt, kuten turvavälit, eivät ole enää elokuussa pakollisia alle 500 hengen tilaisuuksissa. Piispat kuitenkin suosittelevat, että jumalanpalveluksissa, seurakunnan tiloissa järjestettävissä kirkollisissa toimituksissa ja muissa seurakuntatilaisuuksissa noudatetaan edelleen viranomaisohjeita koronaviruksen leviämisen estämiseksi ja että henkilömäärä suhteutetaan yhä 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. 1.8.2020 alkaen osanottajamäärä voi ylittää 500 henkeä aluehallintovirastojen määräyksiä noudattaen.

Perheen kirkollisen toimituksen jälkeen järjestämä kaste- tai hääjuhla tai muistotilaisuus on yksityistilaisuus. Vastuu yksityisen tilaisuuden toteutuksesta on sen järjestäjällä, ei seurakunnalla. Samoin vastuu kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavista kirkollisista toimituksista on tilaisuuden järjestäjällä. Yksityistilaisuuksien enimmäisosanottajamääräksi viranomaiset suosittelevat 1.8.2020 alkaen 500 henkeä. Lisäksi viranomaiset suosittelevat, että ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniajärjestelyistä noudatetaan myös yksityistilaisuuksissa.

Kokoontumisrajoituksiin liittyvästä päätöksenteosta vastaavat aluehallintovirastot. Aluehallintovirastojen määräykset ovat voimassa 1.8.- 31.8.2020. Tartuntatautilaki mahdollistaa määräysten antamisen korkeintaan yhdeksi kuukaudeksi kerrallaan. Jos epidemiatilanne Suomessa pahenee, aluehallintovirastot arvioivat voimassa olevia päätöksiään uudelleen. Rajoitusten lieventyessä järjestäjän vastuu tapahtuman turvallisuudesta korostuu entisestään. Tuomiokapitulit antavat tarvittaessa seurakunnille tarkempia soveltamisohjeita.

Heikki Nissinen, kirkkoherra