Miksi rippikouluun?

Rippikoulu antaa oikeuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen. Konfirmaation jälkeen nuori saa käydä itsenäisesti ehtoollisella, voi toimia kummina ja voi asettua ehdokkaaksi seurakunnan luottamustoimiin saavutettuaan äänioikeuden edellytyksenä olevan iän (18 vuotta).

Rippikoulu Utajärvellä

Utajärven seurakunnassa rippikoulu toteutetaan Suuri ihme - Rippikoulusuunnitelma 2017 mukaan. Rippikoulu toteutetaan leiririppikouluna. Utajärven seurakunnassa järjestetään vuosittain yksi rippikoululeiri ja tarvittaessa päivärippikoulu. Utajärven seurakunta käyttää rippikoulun oppikirjoina Raamattua ja Katekismusta, jotka jaetaan kaikille rippikoululaisille.

Konfirmaatio järjestetään mahdollisimman pian leirin jälkeen. Jokaisen rippikoululaisen kummeille lähetetään kutsukirjeet konfirmaatiojumalanpalvelukseen ja kummit saavat osallistua rippikoululaisten siunaamiseen.

Voikukkia ja vilttipalloa.
Vilttipalloa rippikoulussa
Rippikoululaiset konfirmaatiossa Utajärven kirkossa.
Konfirmaatio Utajärven kirkossa

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikoulun voi käydä siitä vuodesta alkaen, kun täyttää 15 vuotta. Utajärven seurakunnan rippikouluun ilmoittautuminen ajoittuu jo edellisen vuoden puolelle. Rippikouluun ilmoittaudutaan kaavakkeella, jotka jaetaan rippikouluikäisille koululla pidettävässä informaatiotilaisuudessa. Myös muualle rippikoululeirille lähtevät täyttävät ilmoittautumislomakkeen. Opetusryhmiä on vuosittain kaksi, mutta ryhmät käyvät yhdessä saman leirin ja konfirmoidaan ryhmän koosta riippuen yhdessä tai kahdessa jumalanpalveluksessa.

Rippikoulu alkaa syksyllä elo-syyskuussa aloitustilaisuudella, jossa jaetaan seurakuntaan tutustumiskortit. Rippikouluun ilmoittautuvan ei tarvitse olla kirkon jäsen. Muista aikuis- ja erityisrippikouluista voi kysellä seurakunnan työntekijöiltä. Myös varusmiespalveluksen aikana tarjotaan mahdollisuus rippikoulun suorittamiseen.

Täytä ilmoittautumislomakkeen kaikki sarakkeet huolellisesti, selvällä käsialalla! Toivomme, että lomakkeen täyttää rippikoululainen yhdessä huoltajansa kanssa!

Ilmoittautumislomake

Henkilötietolomake

Rippikoulun käyminen muualla

Rippikoulu on mahdollista käydä myös muualla kuin omassa kotiseurakunnassa. Paikallisseurakuntien lisäksi mm. monet kristilliset järjestöt ja yhdistykset järjestävät rippikouluja. Myös muualle rippikouluun menevien on tärkeää ilmoittautua Utajärven seurakuntaan rippikoulun aloittaneeksi, sillä rippikouluun kuuluu aina jakso omassa kotiseurakunnassa.