Kirkastussunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

KIRKASTETTU KRISTUS

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Henriikka Väänänen. Lukukappaleiden lukijana Timo Pakonen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Tuulikki Pakonen. Suntiona ja kuvaajana Seija Leskelä.

1. lukukappale 2. Moos. 34: 29-35
2. lukukappale 2. Kor. 3: 7-18
Evankeliumi Luuk. 9: 28-36

Virret: 532:1-5, synnintunnustus 702, 334:5-8, 263, 301:1-, 224, 196.

Kolehti Raamatunkäytön edistämiseen Suomessa Suomen Pipliaseuran kautta. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.