Ehtoollisjumalanpalvelus kirkossa

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

4. kolminaisuudenpäivän jälkeinen sunnuntai (vuoden 1958 evankeliumikirjan mukaan)
5. sunnuntai helluntaista (nykyisen evankeliumikirjan mukaan)

VANHURSKAUS JA LAUPEUS

Liturginen väri vihreä
Kaksi alttarikynttilää

5. sunnuntai helluntaista: Ihmisen asia ei ole tuomita lähimmäistään, sillä tuomiovalta kuuluu yksin Jumalalle. Meitä kehotetaan armahtamaan toisiamme ja edistämään oikeuden ja hyvyyden toteutumista. Kuulumme syntisten seurakuntaan, joka elää Jumalan anteeksiantamuksesta. (Kirkkokäsikirjasta)

Liturgia ja saarna Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Laulutukena Helmi ja Risto Laitinen sekä Jouko Isoniemi.
Epistolan lukee Heikki Ikonen. Yhteisessä esirukouksessa avustaa Jouko Isoniemi. Suntiona ja kuvaajana Seija Leskelä.

Epistola Room. 14: 10-19
Evankeliumiteksti Luuk. 13:1-5

Käytämme vuoden 1938 virsikirjan sekä vuoden 1963 lisävihkon virsiä, raamatunkäännöstä sekä vanhempaa messusävelmistöä.
Virsinumeroiden jälkeen sulkuihin on merkitty nykyisen virsikirjan virren numero.

Virret:
530 (536) Kristus, valo valkeuden
629 (126) Me kiitämme sinua
668 (438) Oi armahda, Kristus
216 (309) Nyt vielä etehesi
432:1- (402) En tehdä hyvää voisi
241 (225) Jeesus, luona armopöydän
560 (462) Soi kunniaksi Luojan

Kolehti Kirkon Ulkomaanavun hätäapukeräykseen Ukrainan sodasta kärsiville. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay-sovelluksen kautta.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit kirkossa.