4. paastonajan sunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

4. paastonajan sunnuntai (Laetare)

ELÄMÄN LEIPÄ

Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66:10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Sirkka Kangaspuoskari, trumpetti. Lukukappaleiden lukijana Juha Tervo. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Maire Taikina-aho. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen.

1. lukukappale Jes. 55: 1-3
2. lukukappale Ilm. 21: 6-7
Evankeliumi Joh. 6: 48-58

Virret: 205:1-5, synnintunnustus 709, 59, 954:1-, 224.

Muu musiikki:
säv. Cesar Franck: Panis Angelicus (Leivästä enkelten)
säv. Kaj-Erik Gustafsson: Communio
säv. Wolfgang Amadeus Mozart: Ave verum corpus

Kolehti vaikeassa elämäntilanteessa olevien lapsiperheiden tukemiseen Oulun hiippakunnan alueella. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.