3. paastonajan sunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

3. paastonajan sunnuntai (Oculi)

JEESUS, PAHAN VALLAN VOITTAJA

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25:15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajina Hanna ja Maija Liisa Väänänen, laulu. Lukukappaleiden lukijana Ahti Moilanen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Sirkka Leinonen. Suntiona ja kuvaajana Seija Leskelä.

1. lukukappale Jer. 7: 23-26
2. lukukappale 1. Joh. 5: 18-20
Evankeliumi Joh. 8: 46-59

Virret: 273, synnintunnustus 700, 438, 468:4-5, 923:1-, 316, 310:8.

Muu musiikki:
säv. H. H. Lemmel, san. Juha Väliaho: Käännä katseesi Jeesukseen
säv. Petri Laaksonen, san. Anna-Mari Kaskinen: Katsomaan kasvojesi rauhaa
säv. Jacques Berthier, suom. san. Anna-Maija Raittila: Nostamme silmämme (esirukouksen yhteydessä)
säv. Petri Laaksonen, san. Anna-Mari Kaskinen: Nostan katseen itsestäni

Kolehti vammaistyöhön Suomen Lähetysseuran kautta teemalla Jumalan edessä saman arvoisia. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.