Laskiaissunnuntain sanajumalanpalvelus kirkossa

Laskiainen

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)

JUMALAN RAKKAUDEN UHRITIE

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31:3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Airi Kukkonen, laulu. Lukukappaleiden lukijoina rippikoululainen ja Jenna Väisänen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Helka Mikkonen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

1. lukukappale Hes. 18: 30-32
2. lukukappale 1. Kor. 13 (tai 1. Tim. 2: 4-6)
Evankeliumi Mark. 10: 32-45

Virret: 54, synnintunnustus 700, 301, 525:1-, 581.

Muu musiikki:
säv. Lasse Mårtenson, san. Solja Tuuli: Jumala rakastaa maailmaa
säv. ja san. Pekka Simojoki (sanat pohjautuvat 1. Kor. 13 sanoihin): Rakkaus on lahja Jumalan
säv. Thomas J. Williams, san. Anna-Mari Kaskinen: Mittaamaton rakkaus Herran

Kolehti Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahastolle, hätäavun antamiseksi ihmisten ja luonnon aiheuttamien kriisien uhreille. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.

Jumalanpalveluksen päätteeksi kirkkokahvit kirkossa Heikki- kirkkoherran virkavapaalta paluun merkeissä.