3. adventtisunnuntain messu kirkossa

su 17.12. klo 10.00 – 11.30
3. adventtisunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

3. adventtisunnuntai

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Päivi Ollikainen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Satu Grip, laulu. Lukukappaleiden lukijoina ja esirukousavustajina rippikoululaisia. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

1. lukukappale 5. Moos. 18: 15-19
2. lukukappale Room. 16: 25-27
Evankeliumi Joh. 1: 19-27

Virret:
13:1-3, 7, synnintunnustus 712, 12, 266:1-, 9.

Muu musiikki:
säv. Jaakko Löytty, san. Jouko Ikola: Ääni huutaa: erämaassa
säv. toisinto Savosta / Ahti Sonninen, san. Anders Odhelius, uud. Wilhelmi Malmivaara: Koska valaissee kointähtönen
saksalainen sävelmä, san. J. O. Wallin, suom. P. Kivekäs: Jerusalem, nyt iloitse

Kolehti kristillisen kasvatuksen vahvistamiseksi kodeissa ja seurakunnissa kartoittamalla ja kehittämällä uudenlaisten messuyhteisöjen piirissä löydettyjä toimintamalleja laajempaan käyttöön Hengen uudistus kirkossamme ry:n kautta. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.