Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus ja juhla kirkossa

Itsenäisyyspäivä

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Itsenäisyyspäivä

KIITOS ISÄNMAASTA

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Päivi Ollikainen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Helena Savolainen, laulu. Lukukappaleiden lukijana Asko Merilä. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

1. lukukappale 5. Moos. 8: 10-17 tai Saarn. 9: 13-18
2. lukukappale Jaak. 3: 13-18 tai Ap. t. 17: 24-30
Evankeliumiteksti Joh. 8: 31-36 tai Matt. 20: 25-28

Virret: 581, synnintunnustus 705, 586, 580:1-, 578, 584.

Muu musiikki:
säv. Oskar Merikanto, san. Eino Leino: Oi, muistatko vielä sen virren
säv. Jean Sibelius, san. Simo Korpela: Suur' olet, Herra
säv. Fredrik Pacius, san. Zacharias Topelius: Laps' Suomen (oopperasta Kypron prinsessa)

Kolehti Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten Liiton hengelliseen työhön Veteraanivastuun kautta. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.

Päiväjuhla alkaa välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen.

PÄIVÄJUHLAN OHJELMA:
Alkusanat vs. kirkkoherra Päivi Ollikainen
Juhlapuhe kunnanhallituksen varapuheenjohtaja Anja Pinoniemi
Yhteislaulu Maamme
Musiikkia Helena Savolainen, laulu, Anna-Mari Tuovinen, piano
Seppelpartion saatesanat kirkkoneuvoston varapuheenjohtaja Mauno Moilanen
Narvan marssi
Kunniakäynti ja seppeleiden lasku sankarihautausmaalle, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille ja Veteraanikivelle.
Kahvitarjoilu seurakuntatalolla.