1. adventtisunnuntain messu

su 3.12. klo 10.00 – 11.30
1. adventtisunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

1. adventtisunnuntai

KUNINKAASI TULEE NÖYRÄNÄ

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana kirkkokuoro. Lukukappaleiden lukijana Mauno Moilanen. Yhteisessä esirukouksessa avustaa Ulla-Maija Moilanen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

1. lukukappale Jes. 49: 8-10
2. lukukappale Ilm. 3: 20-22
Evankeliumi Luuk. 19: 28-40

Virret: 13:1, 2:1-3, synnintunnustus 712, 126, 3, 15:1-, 933, 1.

Muu musiikki:
säv. Jerker Leijon, sov. Jerker Leijon ja Sirpa Lampinen, san. Matt. 3:3 mukaan Sirpa Lampinen: Valmista tie Herrallesi!
säv. Petri Laaksonen, san. Anna-Mari Kaskinen: Hoosianna, laulakaa
taize-sävelmä: Siunattu hän, ken saapuu
säv. G. F. Händel: Riemuitse, tytär Siionin! (oratoriosta Juudas Makkabealainen)

Kolehti lasten hyväksi tehtävään työhön maailmalla Suomen Lähetysseuran kautta. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePay- sovelluksen kautta.