Sanajumalanpalvelus kirkossa

su 9.7. klo 10.00
Apostolien päivä

Kirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Apostolien päivä

HERRAN PALVELUKSESSA

Jo varhain keskiajalla on vietetty apostolien Pietarin ja Paavalin päivää heidän marttyyrikuolemansa muistoksi (29.6.). Heidät surmattiin perimätiedon mukaan Roomassa keisari Neron toimeenpanemissa vainoissa vuonna 67. Kun apostolien päivät Ruotsi-Suomessa poistettiin vuonna 1772, myös Pietarin ja Paavalin päivä erillisenä pyhänä lakkasi. Sittemmin sen tekstit on sijoitettu tähän sunnuntaihin.

Nykyisin tänä sunnuntaina (6. sunnuntai helluntaista) muistellaan kaikkia apostoleja. Sunnuntain tekstit puhuvat apostolien kutsumisesta ja opetuslapsen tehtävästä laajemminkin. Kristus on katsonut myös meidät arvollisiksi osallistumaan työhönsä. Kuuliaisina Jumalan sanalle olemme osallisia uudesta elämästä Kristuksessa. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Henriikka Väänänen. Lukukappaleiden lukijana Helka Mikkonen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Maila Kaakinen. Suntiona ja kuvaajana Seija Leskelä.

1. lukukappale Hes. 2:1-8
2. lukukappale Ef. 2: 19-22
Evankeliumi Matt. 16: 13-19

Virret: 168:1-5, synnintunnustus 705, 204, 178, 312:1-, 468:4-5, 329.

Kolehti nuorten perus- ja ammattikoulutukseen Suomen Lähetysseuran kautta. Kolehtiin voi osallistua myös MobilePayn kautta.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä