Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus ja päiväjuhla kirkossa

Itsenäisyyspäivä

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Itsenäisyyspäivä

KIITOS ISÄNMAASTA

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Lukukappaleiden lukijoina Liisa Karppinen ja Pentti Turunen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

1. lukukappale 5. Moos. 8: 10-17 tai Saarn. 9: 13-18
2. lukukappale Jaak. 3: 13-18 tai Ap. t. 17: 24-30
Evankeliumiteksti Joh. 8: 31-36 tai Matt. 20: 25-28

Virret: 581, synnintunnustus 700, 586, 580:1-, 578, 584.

Muu musiikki:
säv. Ville-Paavali Hyvönen, san. Aino Eteläinen: Minun maani
säv. Yrjö Kilpinen, san. Alfred Brynolf Roos: Oi Herra, siunaa päämies maamme

Kolehti Sotainvalidien Veljesliiton, Suomen Sotaveteraaniliiton, Rintamaveteraaniliiton ja Kaatuneitten Omaisten Liiton hengelliseen työhön Veteraanivastuun kautta. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 6.12.2022".

Päiväjuhla alkaa välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen.

PÄIVÄJUHLAN OHJELMA:
Alkusanat kirkkoherra Heikki Nissinen
Juhlapuhe kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kai Savolainen
Yhteislaulu Maamme
Runoesitys Maila Kaakinen
Seppelpartion saatesanat Mauno Moilanen
Narvan marssi
Kunniakäynti ja seppeleiden lasku sankarihautausmaalle, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille ja Veteraanikivelle.
Kahvitarjoilu seurakuntatalolla.