Valvomisen sunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Valvomisen sunnuntai

VALVOKAA!

Valvomisen sunnuntai on kirkkovuoden viimeistä edellinen sunnuntai. Tämän sunnuntain sanoma korostaa hengellistä valvomista ja Kristuksen paluun odotusta. Väsymisen ja välinpitämättömyyden vaara on suuri. Ihminen kotiutuu helposti tähän maailmaan ja unohtaa, ettei hän elä täällä pysyvästi. Kristityn tulisi olla joka hetki valmis lähtemään tästä elämästä. Valvominen ei kuitenkaan ole voimia kuluttavaa jännitystä vaan turvallista luottamusta siihen, että Jumala vie meissä aloittamansa hyvän työn päätökseen. Jumalan lupauksen mukaisesti kristityt odottavat "uusia taivaita ja uutta maata, joissa vanhurskaus vallitsee" (2. Piet. 3:13). (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajina Airi Kukkonen, laulu sekä Pekka, Saara, Martti ja Aino Savolainen ja Matleena Määttä, laulu. Lukukappaleiden lukijana Tuula Savolainen. Yhteisessä esirukouksessa avustaa Pekka Savolainen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

1. lukukappale Aam. 4: 12-13
2. lukukappale 2. Piet. 3: 8-14, 18
Evankeliumi Matt. 25: 1-13

Virret: 148, synnintunnustus 713, 128:2-4, 163, 150:1-, 827.

Muu musiikki:
säv. Jacques Berthier, san. Anna-Maija Raittila: Valvomaan ja rukoilemaan
säv. Mari Liukkonen, san. psalmista 90: 5-6,12: Me katoamme kuin uni aamun tullen
säv. Johann Sebastian Bach, suom. Ilta Koskimies: Rakkahin Jeesus
säv. Oskar Merikanto, san. Eino Leino: Oi kiitos, sa Luojani armollinen
säv. Ivar Widéen, san. 1. säk. ruotsal., 2. ja 3. säk. Siri Dahlquist, suom. Lauri Pohjanpää: Ystävä sä lapsien (virsi 492)

Kolehti lapsiperheiden vanhempien tukemiseen Lasten ja nuorten keskus ry:n kautta. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 13.11.2022".