Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

ETSIKKOAIKOJA
Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3:15). (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Eija Tuliniemi, laulu. Lukukappaleiden lukijana Pertti Haapasalo. Esirukouksessa avustaa Maila Kaakinen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

Vietämme samalla Sydänyhdistyksen kirkkopyhää.

Virret: 311:1-5, synnintunnustus 709, 128:2-4, 314, 928:1-, 299, 397:1-3,6.

Muu musiikki: säv. Tapani Suonto, san. Saima Harmaja: Oi Jumala, siipeni murtuneet,
säv. Jukka Salminen, sov. Osmo Vänskä, san. Liisa Pukkila: Saviruukku,
säv. Jacques Berthier, suom. san. Anna-Mari Kaskinen: Leipä syö, viini juo (virsi 958)

Kolehti toivon sanoman välittämiseen internetissä, erityisesti Bible Toolbox -sivustan kautta (Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys). Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 21.8.2022".

Messun jälkeen Sydänyhdistyksen tarjoamat kirkkokahvit.