Kirkastussunnuntain messu kirkossa

Kirkastussunnuntai

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

KIRKASTETTU KRISTUS

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Sari Parkkinen, laulu. Lukukappaleiden lukijana Taisto Kokko. Esirukoukseen johdattaa Soili Kokko. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen.

Virret: 532:1-4, synnintunnustus 707, 728, 263, 301:1-, 229, 571:4-6.

Muu musiikki: säv. Hjalmar Backman, san. Simo Korpela: Sunnuntaiaamuna,
säv. Tapani Nuutinen, san. Mirjami Lähteenkorva: Kirkossa

Kolehti Kirkon Ulkomaanavun hätäapukeräykseen Ukrainan sodasta kärsiville. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 31.7.2022".