6. sunnuntai pääsiäisestä

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

6. sunnuntai pääsiäisestä

PYHÄN HENGEN ODOTUS

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27:7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajina Satu Grip ja Minna Honkanen, laulu. Lukukappaleiden lukijoina Sirkka Leinonen ja Helka Poutiainen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Eeva Korhonen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen. Seppelpartioiden saatesanat lausuu Pentti Räisänen.

Vietämme samalla Utajärven Reumayhdistyksen 70 -vuotisjuhlaa.

Virret: 194, synnintunnustus 700, 275, 124, 571:1-, 326:1-3.

Muu musiikki: säv. Ole Bull, san. Jörgen Moe, suom. Erkki Ainamo: Paimentytön sunnuntai.
säv. Juhani Komulainen, san. psalmin 27 pohjalta Juhani Komulainen: Herra, minun valoni

Kolehti koulutuksen mahdollistamiseen ja opetuksen laadun parantamiseen Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 29.5.2022".

Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti ja seppeltenlasku sankarihaudoilla ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkillä.