Messu kirkossa

su 22.5. klo 10.00
5. sunnuntai pääsiäisestä

Kirkko

Osallistu paikan päällä tai verkossa
Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

5. sunnuntai pääsiäisestä (Rukoussunnuntai, Rogate)

SYDÄMEN PUHETTA JUMALAN KANSSA

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Jouko Isoniemi, laulu. Lukukappaleiden lukijoina ja esirukousavustajina Aino Määttä, Marjatta Rissanen ja Noora Iisakka. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen.

Vietämme samalla varhaisnuorten kerhojen kirkkopyhää.

Virret: 514, synnintunnustus 714, 135, 373, 931:1-, 513.

Muu musiikki: säv. Erkki Melartin, san. Jussi Snellman: Isä meidän,
säv. Jacques Berthier (taizé-laulu), san. psalmi 102:2-3, suom. P. Turunen: Herra, kuuntele (RVK 681)
säv. Yrjö Karanko, san. Helmi Maria Selin, uud. Pia Perkiö: Sydämellä Jeesuksen,
säv. ja sov. Risto Vähäsarja, sov. Elias Palola, san. Leena Impiö: Saavu tuuli, kevään Henki

Kolehti hengellisen elämän vaalimiseen muun muassa kouluttamalla retriittiohjaajia ja tukemalla hengellistä ohjausta yhteistyössä seurakuntien, hiippakuntien ja kirkollisten kouluttajien kanssa Hiljaisuuden ystävät ry:n kautta. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 22.5.2022". Messun jälkeen kirkkokahvit ja mehut kirkossa.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä