4. sunnuntai pääsiäisestä

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

4. sunnuntai pääsiäisestä (Cantate)

TAIVAAN KANSALAISENA MAAILMASSA

Kehotus cantate (= laulakaa) sekä sen pohjana oleva psalmi 98 kytkevät tämän pyhän vahvasti pääsiäisajan "iloisten" sunnuntaiden ketjuun. Seurakunta kulkee Voittajan jäljissä totuudessa ja rakkaudessa kohti täydellistä iloa taivaassa. Pyhän Hengen johtamina kristityt saavat jo nyt elää taivaan kansalaisina maailmassa. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Lukukappaleiden lukijoina Kaija-Pirkko Oilinki-Turunen ja Pentti Turunen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Heidi Laitinen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

Jumalanpalveluksen alussa isosten tehtävään siunaaminen. Ennen tehtävään siunaamista Jessica Auranen käyttää puheenvuoron. Vietämme rippikoulusunnuntaita ja samalla myös Kaatuneitten muistopäivää.

Virret: 509, synnintunnustus 707, 484, 498:1-, 578.

Muu musiikki: säv. Petri Laaksonen, san. Anna-Mari Kaskinen: Valon hymni (soolo: Hanna Väänänen),
säv. Mikko Pietarinen, sov. Mari Liukkonen, san. Aina Johanna Lindholm: Laula, matkalainen korpimaan,
säv. Jonas Andersson, san. Leonard Typpö: Aurinkomme ylösnousi (säk:t 1 ja 4).

Kolehti nuorten toimeentulon vahvistamiseen kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun kautta. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 15.5.2022".

Jumalanpalveluksen päätyttyä seppelpartion saatesanat lausuu Asko Merilä. Kunniakäynti ja seppeleiden lasku sankarihautausmaalle ja Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille.

Jumalanpalveluksen jälkeen rippikoulupäivä jatkuu srk-talolla. Rippikoululaiset keräävät Yhteisvastuun listakeräyksen kirkonkylällä.