3. sunnuntai pääsiäisestä

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate)

JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ

Päivän antifonin alusta (Ps. 66:1) saatu nimitys jubilate (= riemuitkaa) muistuttaa pääsiäisajan luonteesta. Seurakunta juhlii iloiten Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta ja suuntaa katseensa uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Kristityt odottavat "ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee" (Hepr. 13:14). Jeesuksen ylösnousemus on jo nyt tehnyt heidät uusiksi luomuksiksi. Kun Kristus palaa takaisin, heistä tulee hänen kirkastetun ruumiinsa kaltaisia. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Pekka Kyllönen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikkiavustajana Jenna Väisänen, laulu. Lukukappaleiden lukijoina Helmi ja Risto Laitinen. Yhteiseen esirukoukseen johdattaa Maila Kaakinen. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen.

Virret: 105, synnintunnustus 712, 130, 162, 355:1-, 623, 467.

Muu musiikki: säv. J. N. Lahtinen, san. Siiri Lameri: Orvokkini tummasilmä,
säv. Melchior Vulpius, san. Martin Luther, suom. R. N.: On aika parhain toukokuun,
säv. Arto Turpela, san. Niilo Rauhala: Taivaassa minulla on Sinut

Kolehti Kirkon ulkosuomalaistyöhön. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 8.5.2022".