Marian ilmestyspäivän messu kirkossa

Osallistu paikan päällä tai verkossa

Tapahtuma toistetaan ulkoisessa palvelussa

Marian ilmestyspäivä

HERRAN PALVELIJATAR

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit."

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi. (Kirkkokäsikirjasta)

Liturgia Heikki Nissinen, saarna Antti Paananen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Lauluryhmä. Lukukappaleiden lukijana Heikki Ikonen. Esirukoukseen johdattaa Tiina Perttunen. Suntiona Antti Nissinen.

Vietämme samalla Rauhanyhdistyksen kirkkopyhää.

Virret: 52, synnintunnustus 700, 126, 753, 256:1-, 225.

Muu musiikki: heprealainen Jigdal-sävelmä, san. Luuk. 1:46-66 ja H. Nurminen: Marian kiitosvirsi,
säv. Lauri Nurkkala, san. Inkeri Karvonen: Isä, suojaa tänään (yhteisen esirukouksen yhtydessä),
säv. toisinto saksalaisesta kansansävelmästä, sov. Vesa Kajava, san. Lina Sandell: Oi Jumalan, kuink' iloitsen,
säv. Osakr Lindberg, san. J. L. Runeberg, uud. Anna-Mari Kaskinen, 4. säk. suom. Niilo Rauhala: Nyt kohti taivasta katselen.

Kolehti Kolehti Kirkon Ulkomaanavulle hätäapukeräykseen Ukrainan sodasta kärsiville. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 27.3.2022".