Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus ja päiväjuhla kirkossa

Itsenäisyyspäivä

KIITOS ISÄNMAASTA

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta. (Kirkkokäsikirjasta)

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti.

Huom! aika. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. UPO:n Puhallinyhtye (Kirsi Pohjola, huilu, Riikka Pyhäluoto, klarinetti, Marja Riitta Perkiömäki, klarinetti, Leena Tervonen, tenorisaksofoni, Keijo Haikola, käyrätorvi, Sirkka Kangaspuoskari, trumpetti, Alpo Merilä, tuuba). Lukukappaleiden lukijoina Ulla-Maija ja Mauno Moilanen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

Virret: 581, synnintunnustus 700, 170:1,4, 580:1-, 578:1, 584.
Muu musiikki: säv. Axel von Kothen, suom. san. Reino W. Palmroth: Rukous, säv. Johannes Kappel, suom. san. Elli Ilja: Rukous (Palve).

Kolehti kolmen veteraanijärjestön hengelliseen työhön Veteraanivastuun kautta. Kolehtiin voi osallistua myös Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 6.12.2021".

Päiväjuhla alkaa välittömästi jumalanpalveluksen jälkeen.

PÄIVÄJUHLAN OHJELMA:
Jean Sibelius: Jääkärin marssi (UPO:n Puhallinyhtye)
Utajärven kunnan tervehdys: kunnanvaltuuston varapuheenjohtaja Maija Paavola
Sam Sihvo: Muistoja Pohjolasta (UPO:n Puhallinyhtye)
Veteraanijärjestöjen edustajan tervehdys: Jouni Jurva
Yhteislaulu: Maamme
Runoesitys: Helmi Laitinen
Heikki Klemetti: Oi, kallis Suomenmaa (UPO:n Puhallinyhtye)
Seppelpartion saatesanat: Risto Laitinen
Narvan marssi (UPO:n Puhallinyhtye)
Kunniakäynti ja seppeleiden lasku sankarihautausmaalle, Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille ja Veteraanikivelle.