6. sunnuntai pääsiäisestä

6. sunnuntai pääsiäisestä (Exaudi)

PYHÄN HENGEN ODOTUS

Sunnuntain latinalainen nimi exaudi (= kuule, Herra) on päivän antifonin alusta (Ps. 27:7). Seurakunta odottaa rukoillen Pyhän Hengen lahjaa.

Ennen taivaaseenastumistaan Kristus lupasi omilleen Pyhän Hengen ja kehotti heitä odottamaan tämän lupauksen täyttymistä. Kristuksen lupaama Pyhä Henki luo yhteyden taivaaseen astuneen Herran ja opetuslasten (seurakunnan) välille, karkottaa pelon ja tekee kristityt osallisiksi Kristuksesta ja hänen lahjoittamastaan pelastuksesta. Pyhä Henki vakuuttaa kristityille, että he ovat Jumalan lapsia ja saavat Jeesuksen tavoin kutsua Jumalaa nimellä Abba, Isä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Puhallinkvintetti (Sirkka Kangaspuoskari, trumpetti, Riikka Pyhäluoto, klarinetti, Marja-Riitta Perkiömäki, klarinetti, Keijo Haikola, käyrätorvi, Alpo Merilä, tuuba).
Lukukappaleiden lukijana Jessica Auranen. Esirukoukseen johdattaa ja ehtoollisella avustaa Heidi Laitinen. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen.

Vietämme samalla Kaatuneitten muistopäivää sekä rippikoulusunnuntaita.

Virret: 124, synnintunnustus 707, 135, 568, yhteisen esirukouksen yhteydessä virsi 468:4-5, 501:1-, 230, 584.

Puhallinkvintetti säestää osan virsistä.
Vastausmusiikkina virsi 581 Kiitos, Jumalamme.
Seppelpartioiden lähettämisen yhteydessä Narvan marssi.

Kolehti Kaatuneitten Omaisten Liiton hengelliseen työhön. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin kautta FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 16.5.2021".

Messun jälkeen kunniakäynti ja seppeleiden lasku sankarihautausmaalle sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Seppelpartioiden saatesanat lausuu Pentti Turunen.
Kunniakäynti ja seppeleiden lasku videoidaan ja siitä tulee myöhemmin tallenne YouTube- ja Facebook- kanaville.

Rippikoulun opetuspäivä jatkuu seurakuntatalolla.