Helatorstain messu kirkossa

Helatorstai

Helatorstai

KOROTETTU HERRA

Helatorstain eli Kristuksen taivaaseenastumisen päivän aihe ja ajankohta, 40 päivää pääsiäisestä, on saatu Apostolien teoista (Ap. t. 1:6-14).

Kristus korotettiin taivaisiin. Hän on astunut taivaalliselle valtaistuimelle ja istuu nyt Jumalan oikealla puolella. Hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Mikään ei voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta. Me emme voi saada yhteyttä Kristukseen inhimillisten aistiemme välityksellä, mutta silti hän on Pyhän Henkensä kautta sanassa ja sakramenteissa läsnä seurakuntansa keskellä. Hänen seuraajiensa tehtävä on viedä sanoma korotetusta Herrasta koko maailmaan. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Lauluryhmä (Eeva Salminen, Hanna Väänänen ja Maija Liisa Väänänen). Lukukappaleiden lukijoina Ilpo Aksila ja Liisa Karppinen. Esirukoukseen johdattaa ja ehtoollisella avustaa Heidi Laitinen. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

Virret: 195, synnintunnustus 700, 726, 107, yhteisen esirukouksen yhteydessä virsi 917:1, 567:1-, 316, 470.
Lauluryhmän laulut: saksal. säv., sov. P. J. Hannikainen, san. I. Hellén: Kellot kaikuu, säv. H. Seppänen, sov. O. J. Kruunari, san. H. Seppänen: Nyt katso kedon kukkia, sävel 1600-luvulta, sov. J. Törmälä, san. H. Norkamo: Kevään tullessa.

Kolehti Yhteisvastuukeräykselle. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin kautta FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 13.5.2021". Messun jälkeen seurakuntatalolla yhteiset syntymäpäiväjuhlat tänä vuonna 70 vuotta täyttäville.