Marian ilmestyspäivän messu kirkossa

Marian ilmestyspäivä

Marian ilmestyspäivä

HERRAN PALVELIJATAR

Tämän pyhäpäivän aiheena on enkeli Gabrielin ilmestyminen neitsyt Marialle ilmoittamaan Jeesuksen syntymisestä. Tästä tulee myös juhlan nimi eri kielissä. Marian saamassa lupauksessa näkyy Jumalan armon koko rikkaus.

Monien Vanhan testamentin henkilöiden tavoin Maria asettuu kokonaan Jumalan käytettäväksi. Hän tekee sen tietoisesti ja ilmaisee oman suostumuksensa: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit."

Vanhastaan kirkko on viettänyt myös Marian käyntipäivää (2.7.). Silloin on muisteltu Marian vierailua Johannes Kastajan äidin Elisabetin luona (Luuk. 1:36-55). Tämä muistopäivä poistui kalenteristamme v. 1772. Mainittu evankeliumi on otettu Marian ilmestyspäivän 2. ja 3. vuosikerran evankeliumiteksteiksi. (Kirkkokäsikirjasta)

Liturgia Heikki Nissinen, saarna Hannu Kinnunen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Lauluryhmä. Lukukappaleiden lukijana Pentti Väisänen. Esirukouksessa avustaa Anja Pinoniemi. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen. Vietämme samalla Rauhanyhdistyksen kirkkopyhää.

Virret: 52, synnintunnustus 700, 727, 50, 53, 300, 753:5-6.

Lauluryhmän laulut: säv. Mainz 1712 (Salve Regina -hymnin mukaan): Ole tervehditty täällä, säv. K. Alasaarela ja S-M. Nissinen, san. N. Rauhala: Kirkkautta, puhtautta

Kolehti Utajärven Rauhanyhdistyksen kautta tehtävälle perhetyölle. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin kautta FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 21.3.2021".

Messun jälkeen on kirkossa klo 12 saakka mahdollista käydä ehtoollisella. Osallistuttuasi ensin striimattuun jumalanpalvelukseen, voit sen jälkeen tulla vastaanottamaan ehtoollisen.