4. paastonajan sunnuntai

4. paastonajan sunnuntai (Laetare)

ELÄMÄN LEIPÄ

Vanhan antifonitekstin alkusanasta (Jes. 66:10) saatu nimitys laetare (= iloitkaa) ilmaisee, että tämä sunnuntai on eräänlainen levähdyspaikka, virvoittava keidas paastonajan erämaavaelluksella.

Tätä pyhää on sanottu puolipaastosunnuntaiksi, sillä se sijaitsee keskellä paastonaikaa. Toinen nimitys on leipäsunnuntai, koska päivän tekstit puhuvat viidentuhannen ruokkimisesta ja ihmisten tarvitsemasta hengellisestä ravinnosta. Jeesus itse on elämän leipä. Hän jakaa lahjojaan meille ja opettaa meitä jakamaan omastamme tarvitseville. Sisällöltään tämä sunnuntai sivuaa kiirastorstain aihepiiriä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Kalevi Junnikkala. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Yksinlaulua Jouko Isoniemi. Lukukappaleiden ja yhteisen esirukouksen lukijoina rippikoululaisia. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen.

Virret: 205, synnintunnustus 702, 921, 59, 324:5-6.

Yksinlaulut: säv. trad. / Etiopia: Leipä on lahja, säv. C. Franck: Panis Angelicus (Leivästä enkelten).

Päivän lukukappaleet ja evankeliumi: 1. lukukappale Jes. 55: 1-3, 2. lukukappale Ilm. 21: 6-7. Evankeliumiteksti Joh. 6: 48-58

Kolehti Herättäjä-Yhdistyksen lapsi -, nuoriso - ja opiskelijatyöhön käytettäväksi lasten, nuorten ja opiskelijoiden valtakunnallisien tapahtumien ja leirien järjestämiseen. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin kautta FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 14.3.2021".