3. paastonajan sunnuntai

3. paastonajan sunnuntai (Oculi)

JEESUS, PAHAN VALLAN VOITTAJA

Nimitys oculi (= minun silmäni) on saatu päivän antifonin alusta (Ps. 25:15).

Kertomukset pahojen henkien ulosajamisesta liittyvät erityisesti kolmanteen paastonajan sunnuntaihin. Pääsiäistä edeltävä aika oli vanhalla ajalla kasteelle valmistautumisen aikaa. Kastetoimitukseen taas sisältyi useita eksorsismeja eli pahan hengen ulosajamisia. Aihepiiriltään tämä sunnuntai liittyy ensimmäiseen paastonajan sunnuntaihin. Se panee ihmisen miettimään, kenen puolella hän on. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Sirkka Kangaspuoskari, trumpetti. Lauluryhmä (Tarja Mattila, Eeva Salminen, Hanna Väänänen, Maija Liisa Väänänen). Lukukappaleiden lukijana Mauno Moilanen. Esirukoukseen johdattaa Heidi Laitinen. Suntiona ja kuvaajana Raimo Honkanen. Koska koronarajoitukset ovat edelleen voimassa, paikalla ovat vain jumalanpalveluksen toimittajat.

Messun yhteydessä talouspäällikkö Marika Tauriaisen ja kasvatuksen työntekijä Jessica Aurasen tehtävään siunaaminen.

Virret: 273, synnintunnustus 708, 438, 228, 310:1,8.

Lauluryhmän laulut: P. Laaksonen: Nostan katseen itsestäni (soolo: Hanna Väänänen), yhteisen esirukouksen yhteydessä taize-laulu Nostamme silmämme, paastonajan psalmi Käänny puoleeni, Herra.
Trumpettisoolot: A. Vivaldi: Talvi, 2. osa (orkesterisarjasta Neljä vuodenaikaa), J. Clarke: Trumpet Voluntary.

Kolehti satelliittitelevisiotyön tukemiseen Lähi-Idässä ja Pohjois-Afrikassa Medialähetys Sanansaattajien kautta. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin kautta FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH
Viestikenttään on hyvä lisätä "kolehti 7.3.2021".

Messun jälkeen on kirkossa klo 12 saakka mahdollista käydä ehtoollisella. Osallistuttuasi ensin striimattuun jumalanpalvelukseen, voit sen jälkeen tulla vastaanottamaan ehtoollisen. Kirkossa voi olla yhtä aikaa paikalla enintään 10 henkilöä.