Kynttilänpäivän messu kirkossa

Kynttilänpäivä

KRISTUS, JUMALAN KIRKKAUDEN SÄTEILY

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Musiikissa avustaa lauluryhmä Satu Grip, Tarja Mattila, Eeva Salminen, Hanna Väänänen ja Maija Liisa Väänänen. Lukukappaleiden lukijoina Anna-Mari Tuovinen ja Maija Liisa Väänänen. Esirukouksessa avustaa Heidi Laitinen, joka kertoo myös tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksen kohteesta. Suntiona ja kuvaajana Antti Nissinen.

Virret: 48:1-5, synnintunnustus 707, 727, 49, 228, 48:6-7.
Lauluryhmän laulut: Kynttilänpäivän rauha, Simeonin kiitoslaulu, esirukouksen yhteydessä Sanasi on lamppu, Loistamaan jää.

Kolehti Yhteisvastuukeräykselle. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin kautta FI45 5490 0710 0024 09 OKOYFIHH
Viestikenttään on hyvä lisätä "Yv-keräys".

Messun jälkeen on kirkossa klo 12 saakka mahdollista käydä ehtoollisella. Osallistuttuasi ensin striimattuun jumalanpalvelukseen, voit sen jälkeen tulla vastaanottamaan ehtoollisen. Kirkossa voi olla yhtä aikaa paikalla enintään 10 henkilöä.