Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus kirkossa ilman läsnäolevaa seurakuntaa

Itsenäisyyspäivä

Itsenäisyyspäivä

KIITOS ISÄNMAASTA

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Lauluryhmä: Anja Pinoniemi, Eeva Salminen, Hanna Väänänen, Maija Liisa Väänänen. Lukukappaleiden lukijana Jouni Jurva. Esirukouksessa avustaa Marjatta Jurva. Suntiona Raimo Honkanen. Virret: 581, 13:1-2, synnintunnustus 700, 584, 578, 577:1-4,9. Lauluryhmän laulut: Sinua, Herra, laupias ja Minun maani. Jumalanpalveluksessa on paikalla vain jumalanpalveluksen toimittajat. Juhlapäivän kolehtikohteena on veteraanijärjestöjen parissa tehtävä hengellinen työ Veteraanivastuun kautta. Kolehtiin voi osallistua Utajärven seurakunnan kolehtitilin FI45 5490 0710 0024 09 kautta. Viestikenttään on hyvä lisätä avustuskohteen nimi. Taivaallinen Isä lahjamme siunatkoon.