Pyhäinpäivän sanajumalanpalvelus kirkossa

Pyhäinpäivä

Pyhäinpäivä

PYHIEN YHTEYS

Pyhäinpäivä on sulautuma kahdesta juhlasta, kaikkien pyhien päivästä 1.11. (Festum omnium sanctorum) ja kaikkien uskovien vainajien muistopäivästä 2.11. (Commemoratio omnium fidelium defunctorum.) Siten muistelun kohteena ovat sekä kaikki kristikunnan marttyyrit että muut uskossa Kristukseen kuolleet. Sana pyhä ei kuitenkaan viittaa vain kuolleisiin. Jokainen Kristuksen oma on pyhä. Hän on uskossa osallinen näkymättömästä pyhien yhteydestä. Päivän perinteinen evankeliumi onkin Jeesuksen vuorisaarnan alussa oleva autuaaksijulistus.

Uskontunnustuksen mukaan pyhät muodostavat yhteyden, johon voimme näkymättömästi liittyä. (Kirkkokäsikirjasta)

Huom. aika! Liturgia Heikki Nissinen, saarna Timo Kosola. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Marjo Heiskanen, huilu, Anna Manninen, viulu, Satu Lotvonen, laulu. Heidi Laitinen, yhteinen esirukous. Risto Laitinen, tekstinluku. Katariina Laitinen ja Neea Pirilä, kynttilöiden sytytys. Jessica Auranen, suntio. Muistamme viime pyhäinpäivästä maaliskuun loppuun mennessä poisnukkuneita seurakuntalaisiamme ja sytytämme heidän muistolleen kynttilät. Kolehti oman seurakunnan kirkkomusiikkityölle. Musiikki: V. Vavilov ("Caccini"): Ave Maria (Marjo Heiskanen, huilu, Anna Manninen, viulu, Anna-Mari Tuovinen, urut), virsi 623:1-3, norjal. kansansäv. On koti kaiken surun tuolla puolen (kirkkokuoro), B. Gran, T. Nikkola: Karitsan ylistys (kirkkokuoro, huilu, viulu, urut), virsi 146, kolehtivirsi 319:1- (vuorovirsi), P. Laaksonen, A-M. Kaskinen: Usvaiseen harsoonsa verhoutuu maa (kirkkokuoro), S. Lithenius, L. Nurkkala: Ilta on tullut, Luojani (huilu, viulu, urut), M. Syrjäniemi, I. Karvonen: Nyt päivä laskee (Satu Lotvonen), virsi 632:1,4, G. B. Pergolesi: Quando corpus morietur (huilu, viulu, urut).