Konfirmaatiomessu kirkossa (2. ryhmä)

su 26.7. klo 13.00
Konfirmaatio

Kirkko

Kirkastussunnuntai (Kristuksen kirkastumisen päivä)

KIRKASTETTU KRISTUS

Kirkastussunnuntaita on vietetty Ruotsissa ja Suomessa jo 1500-luvulta lähtien 7. kolminaisuudenpäivän jälkeisenä sunnuntaina (nykyisin 8. sunnuntai helluntaista). Kristuksen kirkastuminen oli hänen elämänsä taitekohta. Apostolit saivat omin silmin nähdä hänen jumalallisen suuruutensa ja kuulla Jumalan äänen: "Tämä on minun rakas Poikani, kuulkaa häntä." Jumalan kirkkaus tulee ilmi kaikkensa uhraavassa rakkaudessa.

Vuorella apostoleille ilmestyivät kirkastetun Kristuksen lisäksi Mooses ja Elia, Vanhan testamentin lain ja profeettojen edustajat. Kristillinen kirkko näki alusta lähtien Kristuksen elämänvaiheet, kuoleman ja ylösnousemuksen Vanhan testamentin lupausten täyttymisenä. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Timo Kosola. Avustajina Heikki Nissinen ja Heidi Laitinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Lukukappaleen lukijoina Petra Honkanen ja Aurora Tikkanen. Suntiona Raimo Honkanen. Tilaisuus on ensisijaisesti tarkoitettu rippikoululaisille ja heidän läheisilleen. Virret: 236, synnintunnustus 712, 135, 811, 509, 511, 813. Kolehti oman seurakunnan rippikoulutyöhön.

  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä