3. sunnuntai pääsiäisestä

3. sunnuntai pääsiäisestä

JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ

Päivän antifonin alusta (Ps. 66:1) saatu nimitys jubilate (= riemuitkaa) muistuttaa pääsiäisajan luonteesta. Seurakunta juhlii iloiten Herran ylösnousemusta ja voittoa kuolemasta ja suuntaa katseensa uuteen elämään taivaassa, minne Jeesus on mennyt valmistamaan omilleen sijaa. Kristityt odottavat "ikävöiden sitä kaupunkia, joka tulee" (Hepr. 13:14). Jeesuksen ylösnousemus on jo nyt tehnyt heidät uusiksi luomuksiksi. Kun Kristus palaa takaisin, heistä tulee hänen kirkastetun ruumiinsa kaltaisia. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 105, synnintunnustus 707, 318, 365:1-5, 623:1-3, 162. Esirukouksen yhteydessä Täällä Pohjantähden alla. Päätösmusiikki: Tuonne, tuonne kaipaan (Hanna ja Maija-Liisa Väänänen). Jumalanpalvelus pyritään lähettämään Kirkkoradion lisäksi seurakunnan facebook-sivujen kautta suoratoistona, mutta mikäli se ei onnistu, tallenne on mahdollista katsoa myöhemmin facebook-sivujen kautta.