Laskiaissunnuntain messu kirkossa

Laskiaissunnuntai (Esto mihi)

JUMALAN RAKKAUDEN UHRITIE

Sunnuntain suomenkielinen nimi tulee paastoon laskeutumisesta. Pian alkaa yksinkertaisten elämäntapojen, itsekieltäymyksen aika. Sunnuntain latinankielinen nimi esto mihi (= ole minulle) on puolestaan saatu päivän vanhan antifonin alkusanoista (Ps. 31: 3).

Jeesuksen julkinen toiminta saavuttaa käännekohtansa. Vaellus Jerusalemiin, kohti kärsimystä ja kuolemaa, alkaa. Mutta juuri tällä tiellä Ihmisen Poika kirkastetaan. Jumalallinen rakkaus voittaa antaessaan itsensä alttiiksi kuolemaan asti. Tarvitsemme silmiemme avautumista, jotta näkisimme, miten Jeesus kärsii meidän puolestamme ja koko maailman puolesta. Vapahtaja kysyy myös meiltä itsemme alttiiksi antamista Jeesuksen seuraamisessa. (Kirkkokäsikirjasta)

Liturgia Heikki Nissinen, saarna Hanna Fähnrich. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Vietämme samalla kehitysvammaisten kirkkopyhää. Virret: 499, synnintunnustus 707, 135, 511:1-4, esirukouksen yhteydessä 492:3, 54:1-, 228, 971, 517, 511:5-7. Kolehti Utajärven kehitysvammaisten tukiyhdistykselle. Messun jälkeen kirkkokahvi ja päivätilaisuus srk-talolla.