Kynttilänpäivän messu kirkossa

Kynttilänpäivä

KRISTUS, JUMALAN KIRKKAUDEN SÄTEILY

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille (Kirkkokäsikirjasta).

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Avustaa Heidi Laitinen. Virret: 48:1-5, synnintunnustus 707, 135, 49:2,4 (vuorovirsi), 954:1-, 517, 228, 576. Kuoron laulut: Soi kiitosvirsi kerran, Kynttilänpäivän rauha, 49:1,3 (vuorovirsi), Sanasi on lamppu (esirukouksen yhteydessä), Simeonin kiitosvirsi. Kolehti Yhteisvastuukeräykselle. Vietämme samalla Yhteisvastuukeräyksen avausta. Messun jälkeen Yhteisvastuulounas srk-talolla sekä tietoa tämän vuoden keräyksestä. Rippikoululaiset suorittavat listakeräystä kirkonkylän alueella iltapäivällä.