Kynttilänpäivän messu kirkossa

Kynttilänpäivän messu kirkossa Kirkko

Kynttilänpäivä

KRISTUS, JUMALAN KIRKKAUDEN SÄTEILY

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Avustaa Heidi Laitinen. Kolehti Yhteisvastuukeräykselle. Vietämme samalla Yhteisvastuukeräyksen avausta. Messun jälkeen Yhteisvastuulounas srk-talolla sekä tietoa tämän vuoden keräyksestä. Rippikoululaiset suorittavat listakeräystä kirkonkylän alueella iltapäivällä.

3. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS HERÄTTÄÄ USKON

Jeesuksen julkinen toiminta on alkanut. Opettamalla ihmisiä ja parantamalla sairaita Jeesus ilmaisee jumalallisen kirkkautensa. Hänen ihmetekonsa ja niiden ihmisten todistukset, jotka ovat saaneet tuntea hänen voimansa, herättävät kansallisuudesta riippumatta uskon häneen auttajana ja Vapahtajana. (Kirkkokäsikirjasta)

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki

Lasten ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa.