Sanajumalanpalvelus kirkossa Kirkko

2. sunnuntai joulusta

HERRAN HUONEESSA

Tämän pyhäpäivän perinteisen evankeliumin aihe on Jeesus kaksitoistavuotiaana temppelissä. Varttuessaan joulun lapsi etsii oman kutsumuksensa salaisuutta. Kristillinen seurakunta kohtaa Jeesuksen kokoontuessaan jumalanpalvelukseen kirkkoon, Jumalan huoneeseen. Siellä se yhdessä taivaan enkelien ja pyhien kanssa kiittää ja ylistää Jumalan suuria tekoja. Sieltä se myös löytää oman kutsumuksensa ja tehtävänsä. Yhteinen jumalanpalvelus ja toistemme palveleminen kuuluvat yhteen. (Kirkkokäsikirjasta)

Huom! aika. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 195, synnintunnustus 708, 275, 194, 200:1-, 38:1,5 (esirukouksen yhteydessä), 332, 197:4-5. Kolehti Oulun hiippakunnan ystävyyshiippakunnan Tansanian luterilaisen kirkon Viktoriajärven Itäisen hiippakunnan Nyakaton raamattukoulun tukemiseen Suomen Lähetysseuran kautta.

3. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS HERÄTTÄÄ USKON

Jeesuksen julkinen toiminta on alkanut. Opettamalla ihmisiä ja parantamalla sairaita Jeesus ilmaisee jumalallisen kirkkautensa. Hänen ihmetekonsa ja niiden ihmisten todistukset, jotka ovat saaneet tuntea hänen voimansa, herättävät kansallisuudesta riippumatta uskon häneen auttajana ja Vapahtajana. (Kirkkokäsikirjasta)

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki

Lasten ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa.

Kynttilänpäivän messu kirkossa

Kynttilänpäivä

KRISTUS, JUMALAN KIRKKAUDEN SÄTEILY

Nimitys kynttilänpäivä juontaa siitä keskiaikaisesta tavasta, että tänä sunnuntaina vihittiin vuoden aikana kirkossa käytettävät kynttilät. Juhlan raamatullisena aiheena on Jeesus-lapsen tuominen temppeliin ja jumalallinen kirkkaus, joka hänessä tuli maailmaan ja ilmestyi meille. Siunatessaan lasta ja hänen vanhempiaan vanha Simeon ylistää Jumalaa pelastuksesta, jonka hän on valmistanut kaikille kansoille, ja valosta, jonka hän on antanut loistaa kansalleen Israelille.