3. adventtisunnuntain messu kirkossa

su 15.12. kello 10.00

3. adventtisunnuntain messu kirkossa Kirkko

3. adventtisunnuntai

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Virret: 13:1-3, synnintunnustus 702, 7, 178:1-, 9, 229, 584. Kolehti Utajärven sotiemme veteraanien ja puolisoiden parissa tehtävän työn tukemisen. Messun jälkeen sotiemme veteraanien ja puolisoiden joulujuhla srk-talolla.


Katso myös

pe 20.12. klo 9.00

Kirkko

Yläkoulun ja lukion joulukirkko kirkossa

Yläkoulun ja lukion joulukirkko
pe 20.12. klo 10.00

Kirkko

Alakoulun joulukirkko kirkossa

Alakoulun joulukirkko kirkossa