2. adventtisunnuntain Kauneimmat joululaulut- messu

2. adventtisunnuntain Kauneimmat joululaulut- messu Kirkko

2. adventtisunnuntai

KUNINKAASI TULEE KUNNIASSA

Evankelisessa kristikunnassa tämän päivän aiheena on Kristuksen tuleminen kunniassaan aikojen lopulla. Tämän ilmaisee myös nimitys adventus glorificationis, jonka Eerik Sorolainen Postillassaan (1621) suomensi sanoilla Christuxen cunnialisesta tulemisesta. Seurakunnan tulee kärsivällisesti kilvoitellen odottaa Kristuksen tuloa. Keskelle hätää ja syyllisyyttä seurakunta on saanut lupauksen pelastuksen ajasta. Tämä lupaus täyttää sen toivolla ja ilolla. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Mukana Eläkkeensaajien lauluryhmä. Virret: 13:1-2, synnintunnustus 707, 5:1-3, KJL 6:1- (En etsi valtaa, loistoa), 30, KJL 20 (Jouluyö juhlayö), KJL 9:1 (Ilouutinen), KJL 18 (Pieni liekki). Lauluryhmän laulut: Me käymme joulun viettohon ja Sydämeeni joulun teen. Vietämme samalla Eläkkeensaajien kirkkopyhää. Kolehti Pohjois-Pohjanmaan kirkkomusiikkipiirin toiminnan tukemiseen. Kirkkokahvi kirkossa.

3. adventtisunnuntain messu kirkossa

3. adventtisunnuntai

TEHKÄÄ TIE KUNINKAALLE

Päivän raamatullinen keskushenkilö on Johannes Kastaja. Hänen kehotuksensa katumukseen ja parannukseen koskee myös meitä. Johannes viittaa Jumalan Karitsaan, joka kantaa koko maailman synnin. Saamme tunnustaa syntimme luottaen Kristuksessa annettuun pelastukseen. Tämä on pääasia jouluun valmistautumisessa - joulupaastossa.

Johannes oli merkki siitä, että profeettojen ennustukset olivat täyttymässä: Vapahtaja oli pian tuleva. Kristuksen toiminnassa toteutuivat pelastuksen ajan merkit, ja samoin hän tulee yhä uudelleen sanassa ja sakramenteissa seurakuntansa keskelle pelastuksen lahjat mukanaan. Tähän hänen "hengelliseen tulemiseensa" viittaa latinankielinen nimitys adventus spiritualis et sanctificationis. (Kirkkokäsikirjasta)

Yläkoulun ja lukion joulukirkko kirkossa

Yläkoulun ja lukion joulukirkko

Alakoulun joulukirkko kirkossa