Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus

Itsenäisyyspäivän sanajumalanpalvelus Kirkko

Itsenäisyyspäivä

KIITOS ISÄNMAASTA

Itsenäisyyspäivä (6.12.) on kansallinen juhlapäivä. Itsenäisyytemme alkuajoista lähtien on silloin valtiovallan määräyksestä pidetty jumalanpalvelus. Myös kirkkojärjestys edellyttää, että "jumalanpalvelus pidetään itsenäisyyspäivänä ja valtiollisten tilaisuuksien yhteydessä, niin kuin siitä on säädetty tai erityisiä tilaisuuksia varten määrätty" (KJ 2: 2). Jumalanpalveluksessa kiitetään maamme vapaudesta ja itsenäisyydestä sekä rukoillaan isänmaan ja kansan puolesta.

Itsenäisyyspäivänä voidaan käyttää myös kirkkovuoden ajankohdan mukaisia tekstejä. Saarnateksti voidaan valita myös vapaasti. (Kirkkokäsikirjasta)

Huom! aika. Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Virret: 581, synnintunnustus 700, 586, 170:1,4, 580:1-, 578, 584. Kuoron laulut: V-P. Hyvönen: Minun maani ja A. von Kothen: Rukous. Kolehti sotiemme veteraanien parissa tehtävän hengellisen työn tukemiseen Veteraanivastuun kautta. Jumalanpalveluksen jälkeen kunniakäynti ja seppeleiden lasku sankarihautausmaalle sekä Karjalaan jääneiden vainajien muistomerkille. Kahvitarjoilu ja itsenäisyyspäivän juhla srk-talolla.

Iltahartaus Rokuan Kylpylähotellissa

3. sunnuntai loppiaisesta

JEESUS HERÄTTÄÄ USKON

Jeesuksen julkinen toiminta on alkanut. Opettamalla ihmisiä ja parantamalla sairaita Jeesus ilmaisee jumalallisen kirkkautensa. Hänen ihmetekonsa ja niiden ihmisten todistukset, jotka ovat saaneet tuntea hänen voimansa, herättävät kansallisuudesta riippumatta uskon häneen auttajana ja Vapahtajana. (Kirkkokäsikirjasta)

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki

Lasten ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa.