Lasten ja aikuisten kirkkohetki kirkossa

1. adventtisunnuntai

KUNINKAASI TULEE NÖYRÄNÄ

Uskonpuhdistuksen kirkoissa päivän päätekstinä on keskiajan perinteen mukaisesti kertomus Jeesuksen ratsastuksesta Jerusalemiin. Jeesus ei tullut Jerusalemiin maallisten valtiaiden tavoin, vaan nöyränä, aasilla ratsastaen. Näin hän liittyi Sakarjan kirjan profetiaan rauhan kuninkaan tulemisesta. Tähän viittaa myös päivän nimitys nöyrtymisen adventti (adventus humiliationis).

Kirkkovuoden ensimmäinen sunnuntai julistaa, että Jumala ei ole kaukana meistä. Hän lähestyy kansaansa antaakseen sille pelastuksen uuden ajan. Hoosiannaa laulaen tervehdimme Jeesusta Kuninkaanamme ja iloitsemme siitä, että hän on tullut ja vapauttanut meidät yhteyteen Jumalan ja toistemme kanssa.

Päivän evankeliumit liittävät adventin ja joulun palmusunnuntaihin ja pääsiäisen tapahtumiin. Näin kirkkovuoden pääsiäiskeskeisyys tulee esille alusta lähtien. Joulu saa merkityksensä vain yhteydessä Kristuksen kärsimykseen, kuolemaan ja ylösnousemukseen.

Kirkkohetkessä mukana Heikki Nissinen, Heidi Laitinen ja Anna-Mari Tuovinen. Trumpettia soittaa Eveliina Kyllönen. Virret ovat Lasten virsikirjan virsiä: 4 Ratsastaja, 2:1 Nyt sytytämme kynttilän, 63 Jeesus, meidän veljemme, 68 Jumala loi, virsi 15 Tiellä ken vaeltaa, 1 Hoosianna.

Nuortentila

Puhdepäivä

Seurakuntatalon alakerrassa

Seurakuntasali

Seurakuntakerho

Seurakuntakerho kokoontuu kirkonkylällä joka toinen keskiviikko (parittomalla viikolla). Ohjelmassa on kahvit, hartaus, keskustelua ajankohtaisista ja joskus vallan vanhoista asioista. Kerholaiset ovat maksaneet kahvirahan ja järjestäneet arvontaa retkikassan kartuttamiseksi. Perinteisesti on tehty syksyisin päivän retki ja keväisin kahden päivän retki. Tervetuloa mukaan kerhoon!

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki

Lasten ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa.