Messu kirkossa Kirkko

KUTSU JUMALAN VALTAKUNTAAN

Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Veikko Ruusuvuori. Kanttorina Hannamari Oikarainen. Jumalanpalvelus liittyy Muhoksella 28.6.- 1.7.2019 pidettäviin Suviseuroihin. Kolehti Suviseurojen järjestämiseen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen kautta. Vietämme samalla tiekirkkotoiminnan avajaisia. Messun jälkeen kirkkokahvit tapulissa. Vapaaehtoinen maksu oman seurakunnan nimikkolähettien työn tukemiseen. Kirkkokahvien jälkeen klo 12 alkaen on kotiseutumuseolla Timo Pakosen tekemän Kurimon Ruukin pienoismallin julkistaminen.

KADONNUT JA JÄLLEEN LÖYTYNYT

Jumala on armollinen Isä. Hän etsii eksyneitä, kutsuu syntisiä ja antaa synnit anteeksi. Taivaassa iloitaan jokaisesta kadonneesta, joka on löytynyt. (Kirkkokäsikirjasta)

ARMAHTAKAA!

Ihmisen asia ei ole tuomita lähimmäistään, sillä tuomiovalta kuuluu yksin Jumalalle. Meitä kehotetaan armahtamaan toisiamme ja edistämään oikeuden ja hyvyyden toteutumista. Kuulumme syntisten seurakuntaan, joka elää Jumalan anteeksiantamuksesta. (Kirkkokäsikirjasta)