Messu kirkossa Kirkko

KUTSU JUMALAN VALTAKUNTAAN

Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Veikko Ruusuvuori. Kanttorina Hannamari Oikarainen. Jumalanpalvelus liittyy Muhoksella 28.6.- 1.7.2019 pidettäviin Suviseuroihin. Kolehti Suviseurojen järjestämiseen Suomen Rauhanyhdistysten Keskusyhdistyksen kautta. Vietämme samalla tiekirkkotoiminnan avajaisia. Messun jälkeen kirkkokahvit tapulissa. Vapaaehtoinen maksu oman seurakunnan nimikkolähettien työn tukemiseen. Kirkkokahvien jälkeen klo 12 alkaen on kotiseutumuseolla Timo Pakosen tekemän Kurimon Ruukin pienoismallin julkistaminen.

USKOLLISUUS JUMALAN LAHJOJEN HOITAMISESSA

Tämän sunnuntain tekstit kehottavat hoitamaan Jumalalta saatuja lahjoja uskollisesti ja vastuullisesti. Kristityn velvollisuus on käyttää annettuja mahdollisuuksia älykkäästi ja viisaasti, totuudesta tinkimättä. Hänen toimintaansa ohjaa kaikissa elämänvaiheissa uskollisuus myös vähässä. (Kirkkokäsikirjasta)

Muu kuin seurakunnan tila

Kyläkirkko Ahmaksen kalevalaisessa kylässä

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Liisa Vähäsarja.

ETSIKKOAIKOJA

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3: 15). (Kirkkokäsikirjasta)