Messu kirkossa Kirkko

2. sunnuntai pääsiäisestä (Misericordia Domini)

HYVÄ PAIMEN

Tätä pyhäpäivää sanotaan Hyvän paimenen sunnuntaiksi. Päivän latinalainen nimi misericordia Domini (= Herran laupeus, uskollisuus) tulee päivän antifonin alusta (Ps. 33: 5).

Jeesus on hyvä paimen, joka pitää huolen lampaistaan. Ylimpänä paimenena hän lähettää opetuslapsensa huolehtimaan Jumalan laumasta. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Avustajana Heidi Laitinen. Virret: 374, synnintunnustus 708, 135, 378, 498:1-, 517, 495. Vietämme samalla leiririppikoululaisten kirkkopyhää. Messun jälkeen rippikoulupäivä jatkuu srk-talolla. Leiririppikoululaisten vanhemmille ja huoltajille järjestetty leiri-info ja yhteinen tapaaminen srk-talolla klo 14.

ETSIKKOAIKOJA

Tämä sunnuntai on lähellä juutalaisen perimätiedon mukaista Jerusalemin temppelin hävityspäivää (av-kuun 9. päivä). Tähän tapahtumaan viittaa päivän perinteinen evankeliumi.

Jumalan oman kansan historia osoittaa, että elämässä on aikoja, jolloin ihminen ja ihmisyhteisöt erityisesti joutuvat ratkaisujen ja valintojen eteen. Omiin kykyihin, ihmisviisauteen ja omaan erikoisasemaan luottaminen estävät usein näissä tilanteissa kuulemasta Jumalan ääntä ja noudattamasta hänen kutsuaan. Etsikkoaikaan pätee sana: "Jos te tänä päivänä kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydäntänne" (Hepr. 3: 15). (Kirkkokäsikirjasta)

Seurakuntasali

Lasten- ja aikuisten kirkkohetki seurakuntasalissa

Seurakunnan kerhojen yhteinen kerhokauden avaus