Pääsiäispäivän messu kirkossa

Pääsiäispäivän messu kirkossa Kirkko

Pääsiäispäivä

KRISTUS ON YLÖSNOUSSUT!

Pääsiäispäivänä riemu kaikuu seurakunnassa: Kristus on ylösnoussut! Pääsiäisen sanoma on kristillisen uskon ydin ja perusta. Enkelin viesti saavuttaa tyhjän haudan edessä seisovat opetuslapset. Kristus on herätetty kuolleista, esikoisena niiden joukosta, jotka ovat kuolleet. Hän on voittanut kuoleman, synnin ja kadotuksen vallan. Ylösnousemus vahvistaa, että Jeesus on Jumalan Poika. (Kirkkokäsikirjasta)

Toimittaa Heikki Nissinen. Kanttorina Anna-Mari Tuovinen. Kirkkokuoro. Sirkka Kangaspuoskari, trumpetti. Virret: 84, synnintunnustus 708, Laudamus, 98:2,4, (kuoro säkeistöt 1,3,5), 903:1-, 90, 228, 105. Kuoron laulut: Niin loistat, Kristus, Jeesus on noussut, halleluja! Trumpetti: Albinoni: Adagio, Händel: Marssi teoksesta Vesimusiikkia. Kolehti Lukutaitoa naisille Afrikassa -ohjelmaan Saharan eteläpuolisen Afrikan maissa 16 vähemmistökielellä Suomen Pipliaseuran kautta.

KUTSU JUMALAN VALTAKUNTAAN

Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden. (Kirkkokäsikirjasta)

KADONNUT JA JÄLLEEN LÖYTYNYT

Jumala on armollinen Isä. Hän etsii eksyneitä, kutsuu syntisiä ja antaa synnit anteeksi. Taivaassa iloitaan jokaisesta kadonneesta, joka on löytynyt. (Kirkkokäsikirjasta)