Hiljaisen viikon hartaus Juorkunan kappelissa

Hiljaisen viikon hartaus Juorkunan kappelissa Juorkunan kappeli

Hartaudessa pysähdytään hiljaisen viikon sanoman äärellä tekstien ja virsien myötä.

Tervetuloa!

2. sunnuntai loppiaisesta (Pyhän Henrikin muistopäivä)

JEESUS ILMAISEE JUMALALLISEN VOIMANSA

Kaanan häitä kuvaava teksti oli aikoinaan yksi loppiaisen aiheista. Kun kertomus tietäjistä liitettiin keskiajalla loppiaiseen, evankeliumiteksti Kaanan häistä sijoitettiin toiseen loppiaisen jälkeiseen sunnuntaihin. Näin kirkkovuodessa siirrytään Jeesuksen lapsuudesta hänen julkisen toimintansa alkuun. Jeesus kutsuu ihmisiä näkemään Jumalan suuria tekoja. (Kirkkokäsikirjasta)